Razie de amploare pe drumurile din județ; zeci de permise de conducere au fost suspendate

Razie de amploare pe drumurile din județ; zeci de permise de conducere au fost suspendate

În zilele de 1 și 2 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Botoșani au organizat acțiuni, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru prevenirea abaterilor și a încălcărilor legislației rutiere de către pietoni, bicicliști și a persoanelor care utilizează trotinete electrice.

În cadrul activităților au fost efectuate 132 de testări etilotest, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale în valoare de 68.550 lei, 34 dintre ele fiind aplicate  bicicliștilor sau utilizatori de trotinete electrice, 59 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri.

Totodată, în urma abaterilor înregistrate la regimul rutier au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere, cele mai multe fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză și efectuarea de depășiri neregulamentare și un certificat de înmatriculare pentru folii montate pe geamurile autovehiculului, neomologate.

La data de 01 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au organizat o acțiune, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și siguranță rutieră.

În cadrul activităților au fost legimate 58 de persoane, au fost controlate 50 de autovehicule, au fost efectuate 27 de testări etilotest iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sanțiuni contravenționale în valoare de 15.535 lei.

Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere.

La data de 1 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au organizat o acțiune, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În cadrul activităților au fost legimate 77 de persoane, au fost controlate 65 de autovehicule, au fost efectuate 23 de testări etilotest iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 de sanțiuni contravenționale în valoare de 3.800 lei.

Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, a fost reținut un certificat de înmatriculare.

La data de 2 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul activităților au fost legimate 32 de persoane, au fost controlate 30 de autovehicule, au fost efectuate 10 testări etilotest iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sanțiuni contravenționale în valoare de 6.235 lei.

Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, a fost reținut în vederea suspendării un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

(Comunicat de IPJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
14

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
934

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...