Plouă cu dosare penale pentru șoferi euforici la volan

Plouă cu dosare penale pentru șoferi euforici la volan

La data de 01 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 208 I,în comuna Tudora, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din orașul Liteni, județul Suceava.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 01 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi, au oprit pentru control,pe drumul european DE 58,în orașul Flămânzi, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din același oraș.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 01 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani, au oprit pentru control, pe strada Petru Rareș, în municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din același oraș.

Deoarece acesta avea un comportament suspect, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul drugtest a acestuia, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța Canabis.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 01 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani, au fost sesizați de către un bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani despre faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe Calea Națională a fost acroșat de un vehicul, care a părăsit locul faptei.

În urma activităților operative desfășurate de polițiști, șoferul autoturismul a fost identificat, fiind vorba de un bărbat de 30 de ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 3 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani, au efectuat semnal de oprire, pe drumul național DN 29D, unui autoturism ce a fost surprins de aparatul radar cu o viteză de 72 km peste viteza regulamentară.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, totodată, conducătorul autoturismului fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1450 lei.

(Comunicat de IPJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
535

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
162

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
434

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...