Raluca Turcan: "Este o manipulare egalizarea forțată a vârstei de pensionare. Aceasta se va face prin măsuri stimulative"

Raluca Turcan: "Este o manipulare egalizarea forțată a vârstei de pensionare. Aceasta se va face prin măsuri stimulative"

 

Ministrul Muncii susține că egalizarea forțată a vârstei de pensionare este o manipulare mediatică. Raluca Turcan spune că s-au creat premisele pentru o egalizare treptată a vârstei de pensionare, dar nu se va realiza forțat, ci dimpotrivă, prin măsuri stimulative.

 

Raluca Turcan a declarat că există un grafic al creșterii vârstei de pensionare la femei până în anul 2030, atunci când femeile vor ieși din câmpul muncii la 63 de ani.

„România se află, în materie de vârstă a pensionării pentru femei, într-un grafic de creștere până în 2030, la vârsta de 63 de ani. Așa e graficul asumat în legislația actuală. De asemenea, avem o decizie a Curții Constituționale care spune foarte clar că este neconstituțional și inechitabil ca femeile să se pensioneze mai devreme decât bărbații, în condițiile în care speranța de viață la bărbați mai mică față de speranța de viață la femei. Deci, s-au creat premisele pentru o egalizare treptată a vârstei de pensionare, dar nu se va realiza forțat, ci dimpotrivă, prin măsuri stimulative”, spune Turcan.

Ministrul Muncii spune că cei care vor să muncească și după pensionare ar trebui s-o facă și fără acordul angajatorului sau filtre politicianiste, mai ales în instituțiile statului.

„Așa cum am venit și acum două zile, în ședința de guvern, cu proiectul de lege prin care persoanele ajunse la vârsta de pensionare, dacă se simt în măsură să lucreze în continuare să poată să o facă. Fără acordul angajatorului, fără filtre politicianiste în multe instituții ale statului. Și aici s-a creat o diversiune, pentru că unii s-au speriat și au spus că se blochează anumite sisteme. Dacă un sistem riscă să se blocheze, se blochează și când o persoană are 64 sau 65 de ani. Daca un om e neperformant nu trebuie să aștepți vârsta de pensionare. De asemenea, în multe instituții ale statului vârsta de pensionare este un reglaj fin al simpatiilor de diferite forme. Sunt oameni care au ajuns la pensionare, dar vor să muncească în continuare, așa că le-am oferit un cadru legal pentru asta. De ce să le interzicem dreptul la muncă doar pentru faptul că au ajuns la vârsta de pensionare”, a declarat ministrul Muncii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
4

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
7

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
96

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...