Raluca Turcan: „Drumul dinspre asistență socială spre servicii sociale de calitate nu este ușor, dar a început"

Raluca Turcan: „Drumul dinspre asistență socială spre servicii sociale de calitate nu este ușor, dar a început"

Raluca Turcan - ministrul Muncii a fost, vineri, la Sibiu, acolo unde a purtat discuții despre îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a organizațiilor din domeniul asistenței sociale și pentru consolidarea parteneriatului dintre acestea și instituțiile statului.

„Legi mai bune pentru fapte bune” grupează demersurile pe care le facem în această perioadă, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pentru îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a organizațiilor din domeniul asistenței sociale și pentru consolidarea parteneriatului dintre acestea și instituțiile statului.

Drumul dinspre asistență socială spre servicii sociale și mai ales spre servicii sociale de calitate și cel al dezinstituționalizării nu este ușor, dar a început. A început și la Sibiu, aici unde Consiliul Județean și-a asumat cu hotărâre decizii importante și unde parteneriatul cu societatea civilă este exemplar, dar a început și în acele locuri din țară unde vulnerabilitatea oamenilor fără de sistem este foarte mare și unde este nevoie de intervenția tuturor celor implicați”, a transmis Raluca Turcan.

 

Spune-ne opinia ta