Racordarea locuinței la curent va fi posibilă și fără actul de proprietate sau contractul de închiriere

Racordarea locuinței la curent va fi posibilă și fără actul de proprietate sau contractul de închiriere

Cei care vor să-și racordeze locuința la rețeaua de curent electric vor putea face acest lucru, chiar dacă nu au un act de proprietate sau un contract de închiriere, după cum se arată într-un proiect de ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În acest caz va fi nevoie de o adeverință de la primărie și de o declarație pe propria răspundere, scrie Avocatnet.ro.

Un document supus dezbaterii publice pe site-ul ANRE urmărește completarea contractului-cadru de racordare la rețelele electrice de interes public, astfel încât cei care nu au un act de proprietate sau de închiriere să poată totuși să-și conecteze locuința la rețeaua de curent electric.

Potrivit proiectului de ordin, acest lucru ar putea fi posibil printr-o adeverință eliberată de administrația publică locală, în a cărei rază teritorială este situat imobilul. Din această adeverință ar trebui să reiasă faptul că solicitantul deține locuința respectivă în calitate de proprietar.

În plus, solicitantul ar mai putea fi nevoit să dea o declarație pe proprie răspundere, autentificată notarial, prin care să declare că: posedă imobilul ca un adevărat proprietar; nu a înstrăinat sau grevat imobilul.

Pentru a dobândi titlul de proprietar al unei locuințe, cel care construiește trebuie să îndeplinească unele condiții. De exemplu, oamenii care construiesc fără autorizație nu pot fi recunoscuți ca proprietari ai unor imobile, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În prezent, pentru a-ți racorda locuința la rețeaua de curent electric, trebuie să prezinți, printre altele, și actul de proprietate sau orice înscris care atestă dreptul de folosință asupra imobilului care se dorește a fi racordat.

Proiectul de ordin prezentat mai sus nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să primească semnătura președintelui ANRE și să fie publicat în Monitorul Oficial.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
11

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
22

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...

Tineri din Dorohoi reținuți de polițiști, au lăsat un bărbat fără telefon în preajma sărbătorilor!

astăzi, 15:39
14

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, din municipiul Dorohoi, bănuiți de comiterea infracțiunii de t...