Profesorul din Botoșani, care s-a împrumutat de la bănci să ajute copiii, a primit 280 de pachete pentru elevii săi

Vasile Postolachi, profesorul din Botoșani, care s-a împrumutat de la bănci să ajute copiii, a primit 280 de pachete pentru elevii săi din partea unei unități de învățământ, scrie observatornews.ro.

Cadrul didactic trăiește într-un mic sat din județul Botoșani, la granița cu Republica Moldova, și a început să strângă bani pentru elevii care nu își permit să mai urmeze școala și să le ofere cărți.

Potrivit observatornews.ro, școala Pro Ingenio a venit în sprijinul profesorului, cu ocazia sărbătorilor, cu 280 de pachețele pentru elevii acestuia.

Vasile Postolachi este profesorul de religie, căruia elevii îi spun „profesorul de fapte bune", care ajută sute de copii, zeci de bătrâni și își inspiră și colegii să ajute. Ca să adune bani pentru familiile nevoiașe, a făcut tot ce a putut: a lucrat ca șofer, a făcut credit, a dat din puținul lui tot ce putea da.

„Împreună putem împărți bucurie și atunci când împărțim altora bucurie inevitabil ne molipsim și noi. Bucuria nu se cumpără, ci se dobândește când o dăruim altora. Nu totul se rezumă la bani", a declarat Vasile Postolachi.

„Am aflat de acest caz și că ajutați acești copii. Și ne-am hotărât să venim spre ei cu daruri de Crăciun. Am achiziționat dulciuri pentru ei, pentru 280 de copii, și nu este tot. Avem și o cutie cu foarte multe scrisori, pentru că părinții noștri se implică în aceste campanii și copiii au și ei o contribuție majoră. Îi rugăm mereu să ne scrie scrisori pentru ceilalți din jur. Sunt scrise din suflet, inclusiv de acei copii de clasă pregătitoare", a declarat Raluca Tița, director de marketing Școala Pro Ingenio.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...