Profesor din Suceava, revoltat de cum a fost tratată Elisa: ”La spitalul din Botoșani a fost mai multă empatie!”

Elisa, o tânără orfană și victimă a unui grav accident de circulație, a absolvit liceul, obținând la Bacaluareat o medie peste 9.

Profesor din Suceava, revoltat de cum a fost tratată Elisa: ”La spitalul din Botoșani a fost mai multă empatie!”

   Foto: Radio TOP

Elisa Manoliu a absolvit Colegiul ”Nicu Gane” din Fălticeni și a luat Bacalaureatul cu o medie de peste 9. Elisa este orfană și recent a suferit un grav accident de circulație.

Doctorul în istorie Daniel Hrenciuc, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava, este dezamăgit de modul cum a fost tratată Elisabeta Manoliu atât de Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, cât și de Spitalul Clinic Județean Suceava.

La începutul lunii iulie, profesorul Hrenciuc a prezentat la Radio Top cazul deosebit al Elisabetei Manoliu, Elisa pentru prieteni, o elevă de la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni, orfană și cu o situație materială precară, care a dat Bacalaureatul la domiciliu din cauză că suferise nu de mult un grav accident de circulație. Daniel Hrenciuc a fost președintele Comisiei de Bacalaureat de la ”Nicu Gane”.

”A intrat la vreo trei facultăți!”

Miercuri, 24 iulie, Elisa, însoțită de Daniel Hrenciuc și de profesoara de religie de la ”Nicu Gane”, Otilia Grădinaru, a mers să se înscrie la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Joi, 25 iulie, într-o intervenție telefonică la Radio Top, Daniel Hrenciuc a declarat: ”N-a mai dat la Academia de Poliție pentru că a suferit accidentul și s-a reorientat spre Medicină, numai că trebuia să se pregătească la chimie/biologie, n-a făcut foarte mult în liceu și nu era pregătită. S-a înscris la Suceava, la Facultate de Nutriție, a intrat la vreo trei facultăți, a ales Nutriția, urmând ca la anul să dea la Medicină, la Iași, după ce se va fi pregătit la chimie și la biologie”.

Daniel Hrenciuc a precizat că eleva a refuzat să stea acasă un an și să se pregătească, alegând să ”aprofundeze partea de biologie la facultatea din Suceava, unde va avea ocazia și să socializeze, având în vedere că nu are pe nimeni”.

Daniel Hrenciuc a mai spus că a rămas neplăcut surprins de faptul că Elisabeta Manoliu nu a fost scutită de taxa de înmatriculare percepută de USV, deși este orfană și bolnavă. Nu suma pe care a fost nevoită să o achite l-a deranjat, 150 de lei, ci lipsa empatiei. Taxa a fost plătită de Daniel Hrenciuc și de Otilia Grădinaru.

”A trebuit să meargă la Botoșani…”

Pentru a se pregăti pentru Bacalaureat, Elisabeta Manoliu a amânat o operație la spate, după accidentul de mașină pe care l-a suferit. Daniel Hrenciuc a mai spus la Radio Top că eleva va face recuperare timp de o lună de zile și, apoi, va merge la un nou consult pentru a i se spune dacă va fi necesară sau nu o intervenție chirurgicală.

”A trebuit să meargă la Botoșani ca să obțină un diagnostic mai aproape de adevăr. La Suceava văd că a fost mai delicată problema. La spitalul din Botoșani a fost mai multă empatie. Aici, la spitalul din Suceava, a fost tratată, îmi pare rău să o spun, extrem de rece, distant. Ea a simțit lucrul acesta. Face recuperare, după aceea mai trebuie să facă niște analize și, probabil, va trebui să existe un nou consult pentru a se vedea dacă va trebui operată sau nu”, a mai spus profesorul Daniel Hrenciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...