Parohia din Botoșani unde cuplurile fără posibilități fac nuntă gratis. Primesc tot: rochie de mireasă, costum de mire!

O parohie din Botoșani oferă un ajutor nesperat pentru cuplurile aflate la început de drum. Tinerii cu posibilități financiare mici primesc - gratuit - tot ce au nevoie pentru cununia religioasă.

Comunitatea s-a mobilizat cu donații, după o postare pe o rețea de socializare. 27 de nunți au fost programate în doar două săptămâni.

Roxana și Cezar s-au căsătorit acum trei ani, iar mâine își vor lega destinele în fața lui Dumnezeu.

Au reușit acest lucru după ce preotul de la o biserică din Botoșani, împreună cu soția lui, le-a oferit rochia de mireasă și ce-au mai avut nevoie pentru nuntă.

„Doamna preoteasă ne-a întrebat cât mai amânați până să faceți cununia religioasă. I-am spus că nu știu, altele sunt prioritățile. După ne-a spus, hai că vă ajut cu tot și nici nu am avut ce să zic”, spune Roxana, viitoare mireasă, potrivit StirileProTV.



„Am avut foarte mari emoții că doream să facem și starea religioasă și când am aflat de la doamna preoteasa, am avut o stare de fericire. Cu ajutorul unuia, altuia, trecem peste”, a adăugat Cezar, viitor mire.

Și Elena, însărcinată în 5 luni, își va împlini visul de a fi mireasă. A programat nunta la finalul lunii august.

„Avem copilași şi stăm în chirie, ar fi fost costisitor, probabil de asta amână toată lumea”, povestește Elena.

Totul a pornit după ce la parohie au fost donate mai multe rochii de mireasă, ori costume de mire.

În urmă cu două săptămâni, printr-o postare pe rețelele de socializare, oamenii au anunțat că oferă ajutor gratuit celor care sunt la început de drum.



„În doar câteva ore postarea noastră a ajuns la peste 2.000 de distribuiri. Și foarte mulți oameni ne-au contactat să ne doneze rochii, costume de mire. Încercăm să le facem ziua nunții cât mai frumoasă, pentru că fiecare om din lumea asta merită să fie fericit, mai ales în ziua nunții”, a spus preoteasa Ana Maria Macuc.

Preotul, împreună cu soția lui, s-a oferit chiar să le găsească nași viitorilor miri.

„Ne-a plăcut să ajutăm semenii în orice situații, nu se pune problema de a plăti ceva la biserică, ajutor oferim şi cu lumânări, cu verighete în măsura posibilităților. Și ne-am extins, au sărit oamenii, noi putem să facem coafură, noi video”, a completat Marian Macuc, preot în parohia Pacea Botoșani.

27 de cupluri și-au stabilit data fericitului eveniment, după ajutorul primit de la cei doi soți, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...