Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de către un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 9.00.

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul.

Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la ora 17.00, cu slujba privegherii în cinstea zămislirii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Luni, 23 septembrie, la ora 7.30, se va oficia Slujba Aghiesmei, se va citi Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și slujba Ceasurilor. Începând cu ora 9.00, credincioșii sunt așteptați la slujba Sfintei Liturghii, urmată de Cuvânt de învățătură și rugăciunile de dezlegare a tuturor păcatelor. DE asemenea, se va citi Acatistul Sfintei Icoane Facatoare de minuni.

Creștinnii vor participa apoi la tradiționala Procesiune cu Icoana Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul în jurul Sfintei Mănăstiri.

Cu binecuvântarea Părintelui Stareț Arhim. Teofil, la finalul slujbei de priveghere, sub coordonarea Pr. Paroh Alin-Ionuț Rățoi, corurile parohiilor Avrămeni și Adășeni din Protopopiatul Săveni vor susține un recital de Pricesne tradiționale la Icoana Făcătoare de Minuni a Sf. Ioan Botezătorul.

”Vă așteptăm să vă împărtășiți de binecuvântarea și mijlocirea Sfântului Ioan Botezătorul, patronul și ocrotitorul mănăstirii noastre și să vă bucurați de revărsarea de har primită prin săvârșirea Liturghiei și a rugăciunilor de dezlegare!”, a transmis Arhim. Teofil, starețul Mănăstirii Gorovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ea este ”diva” din Botoșai pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...