Povestea lui Matei, un băiețel de cinci ani care a fost diagnosticat cu o boală rară și are nevoie de ajutorul semenilor pentru a se însănătoși

Povestea lui Matei, un băiețel de cinci ani care a fost diagnosticat cu o boală rară și are nevoie de ajutorul semenilor pentru a se însănătoși

13 a fost și va rămâne un număr cu ghinion pentru o familie de tineri români. Pe 13 noiembrie, Mădălina și Cătălin Costea, de 23, respectiv 25 de ani, au ajuns la spital cu fiul lor, după ce acestuia au început să-i apară pete și vânătăi pe tot corpul. Matei Costea s-a născut sănătos acum patru ani, dar cu câteva luni în urmă starea lui de sănătate a început să dea semne că ceva este profund în neregulă.

Cei doi părinți sperau să fie ceva minor, însă medicii le-au dat o veste neașteptată. Chiar ei înșiși au fost șocați să afle că numărul trombocitelor băiețelului ajunsese la numai 3.000, în condițiile în care un om normal are între 150.000 și 350.000/microlitru de sânge.

Așa a fost diagnosticat Matei cu trombocitopenie severă, o boală care îl expune riscului de hemoragii spontane. Scăderea sub 20.000 de trombocite poate fi fatală oricui, iar micuțul avea doar 3.000 când a ajuns la spital.

„După câteva zile de tratament am fost externați cu 67.000 de trombocite, iar pe data de 19 s-a constatat că au scăzut iar la 3.000. După mai multe investigații și analize am primit  diagnosticul de trombocitopenie imună”, a povestit Mădălina, mama lui Matei.

Disperați să-și salveze singurul copil, Mădălina și Cătălin l-au dus pe băiat la o clinică din Turcia, unde au cheltuit deja 35.000 de dolari pe diverse tratamente menite să-i țină afecțiunea sub control. Din nefericire, Matei are nevoie în momentul de față de suma de 8191 euro.

Este vorba despre o boală cu potențial letal, drumul este unul lung și foarte costisitor. Cel mai probabil, următoarele costuri vor fi similare celor de până acum, iar cei doi tineri nu au cum să le acopere - mama băiatului este studentă, iar tatăl este muncitor cu ziua în construcții, deci abia se pot întreține singuri.

Această familie tânără, aflată la început de drum în viață, întâmpină deja o criză majoră. Pe lângă boala copilului, neputința de a strânge banii pentru a-l scoate în afara pericolului de moarte îi macină puternic pe părinți.

„Pe fondul acestei situații care le-a zdruncinat viața, ne-au cerut ajutorul și speră că împreună vom dona pentru Matei. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” înseamnă continuarea tratamentelor care îl pot salva pe băiețel. E prea mic să lupte singur cu un dușman atât de puternic, iar noi suntem prea mari în putere pentru a fi indiferenți față de suferința lui. Împreună îl putem salva pe Matei”, a declarat Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o Inimă”.

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Pentru transferul bancar trebuie specificat numele copilului (Matei Costea)
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Memorialul Ipotești sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului prin activități interactive alături de elevi din Botoșani și Suceava

astăzi, 08:55
69

Memorialul Ipotești se alătură instituțiilor de profil, marcând Ziua Mondială a Teatrului. Publicul este invitat la prezentarea unui fragment teatral – „Rețeta dragostei”...

Veselie și culoare de Ziua Poliției Române la Botoșani. Oamenii legii au marcat evenimentul pe Pietonalul Unirii alături de copii curioși (video)

Vineri, 24 Martie 2023
386

Astăzi, 24 martie, polițiștii botoșăneni au marcat 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române și de activitate în slujba cetățenilor.Pentru a celebra acest ev...

201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române vor fi marcați și pe Pietonalul Unirii din Botoșani

Joi, 23 Martie 2023
250

Vineri, 24 martie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani marchează 201 ani de la prima a...