Povestea cumplită a unei mame cu șase copii, dată afară din casă de soțul agresiv. Aceasta a vrut să cumpere o casă prin rate, din banii de alocație (video)

Povestea cumplită a unei mame cu șase copii, dată afară din casă de soțul agresiv. Aceasta a vrut să cumpere o casă prin rate, din banii de alocație (video)

O mamă din Todireni, care are grijă singură de cei șase copii, a vrut să cumpere o casă prin rate din banii de alocație, după ce fostul soț a dat-o afară din casă.

Florica Melinte a locuit împreună cu fostul soț în comuna Albești, timp de 11 ani, însă bărbatul a început să consume foarte mult alcool și să devină agresiv. Într-o bună zi, povestește femeia, că a dat-o afară din locuință cu tot cu copii.

„Am stat împreună cu soțul 11 ani de zile, în comuna Albești. Au început bătăile, pentru că el consuma foarte mult alcool și m-a dat afară din casă. M-a fugărit cu toți cei șase copii și am plecat la o cumătră în satul Buimăceni, unde am stat trei săptămâni”, povestește Florica Melinte, mama celor șase copii.

După cele trei săptămâni petrecute la ruda ei, femeia s-a gândit să meargă la Primăria din Albești să ceară ajutor, pentru a putea ajunge într-un centru maternal din Botoșani.

„Am fost la Albești la Primărie să cer ajutor, să vin la Botoșani într-un centru maternal, la Micul Prinț. Acolo am stat șapte luni și după aceste luni am chemat-o pe mama să vină să mă scoată de acolo. Dacă sora și mama mea nu veneau eram și astăzi tot acolo”, povestește femeia.

În momentul de față femeia locuiește într-o casă cu chirie, din comuna Todireni. A ajuns la un comun acord cu proprietarul și plătește doar lumina. Aceasta și-ar dori să poată cumpăra casa, chiar a și discutat cu proprietarul, care i-a cerut suma de 12.000 de euro.

Din nefericire, Florica nu își permite această sumă, iar băncile nu i-o pot oferi, deoarece nu are un venit stabil.

„Acum sunt în comuna Todireni, sunt la cineva în gazdă și plătesc doar lumina. Aș avea o mare rugăminte la cine mă poate ajuta, că aș dori să cumpăr această casă. Proprietarul mi-a cerut 12.000 de euro, am mers și m-am interesat la bănci, însă nu mi se dau bani din bancă doar pe baza alocației. Părinții mei nu au posibilitate, nu au nici măcar pensie”, adaugă femeia.

Florica Melinte lucrează cu ziua prin sat, pentru a-și îngriji copiii cât poate de bine și să aibă ce le pune pe masă. Aceasta roagă toți oamenii care au posibilitatea să o ajute, cu cât de puțin pot ei.

A fost și deschis un cont pe numele ei la Alpha Bank.

RO42BUCU2271034386137RON Alpha

Cazul mamei Florica a fost preluat de Asociația „Nectarie și prietenii” din satul Victoria, comuna Stăuceni și pot fi contactați la asociatianectarieprietenii@gmail.com și la numărul de telefon 0746087939.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul director de îngrijiri de la „Mavromati”: „Este un post dificil și l-am preluat în niște condiții dificile” (video)

astăzi, 15:21
1080

Asistent Geanina Temciuc ocupă funcția de director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani de aproximativ două săptămâni.Cadrul med...

Cursuri de „bune maniere” pentru angajații Spitalului Județean „Mavromati”, după cazul „Alexandra Ivanov” (foto, video)

astăzi, 14:24
444

În august 2023, Alexandra Ivanov se stingea pe patul Maternității din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. La mai bine de jumătate de an de la tragedie, actualul...

Secția din Botoșani unde ajung pacienți tăiați cu drujba, dar și cu cele mai grave boli. „Să nu își facă griji dacă sunt sau nu asigurați” (foto, video)

astăzi, 13:27
531

Sute de botoșăneni ajung anual la spital cu infecții sau chiar cancer la nivelul feței, gurii sau a gâtului. Tot aici ajung și cetățenii care fie s-au tăiat cu drujba, fie au fost mușca...