Poveste despre generozitatea umană. Cum trăieşte astăzi bărbatul bătut cu sălbăticie de un tânăr din Botoșani!

Poveste despre generozitatea umană. Cum trăieşte astăzi bărbatul bătut cu sălbăticie de un tânăr din Botoșani!

Povestea bărbatului bătut cu sălbăticie de doi tineri - unul din Botoșani și unul din Buzău - impresiona o țară întreagă în urmă cu mai bine de jumătate de an. Medicul care s-a implicat în ajutorarea bărbatului oferă noi detalii despre viaţa acestuia. "Conversează pe teme filosofice (...), se joacă cu căprioarele şi cu măgăruşul Gogu", scrie medicul Vasi Rădulescu.

”E omul care aproape a murit, într-o seară de martie, sub picioarele unor tineri care l-au bătut cu bestialitate. Apoi, sub un val de bine, nu numai că n-a murit, dar a ajuns într-un centru fabulos, unde stă lângă oameni plini de poveşti minunate, joacă şah cu ei, conversează pe teme filosofice, se plimbă printr-o curte plină de flori, se joacă cu căprioarele şi cu măgăruşul Gogu, mătură frunzele şi stă într-o linişte aproape de basm”, scrie pe Facebook medicul Vasi Rădulescu, implicat de atunci în ajutorarea bărbatului bătut cu sălbăticie.

Bărbatul bătut locuieşte acum într-o casă nouă: ”Şi pentru că mulţi oameni au vrut să-l ajute şi au donat bani după acea bătaie cruntă, am luat o casă nouă aici şi astăzi am inaugurat-o. E tare frumoasă. A treisprezecea casă aflată sub mâna bună a lui Viorel Pasca, renovată şi gata să-l primească pe domnul D. şi pe mulţi alţii”.

Medicul ataşează şi o poză a ”domnului D.”, pentru că acesta l-a rugat să-i facă ”o poză frumoasă, să mă aveţi acolo în telefon, amintire”.

În martie, doi tineri de 18 şi 23 de ani au fost filmaţi în timp ce îl loveau cu cruzime, într-un pasaj din Braşov, pe bărbatul de 66 de ani. La spital, viaţa lui Dumitru Neculai, care nu avea nici acte de identitate la internare, s-a schimbat complet. Zeci de oameni impresionaţi de situaţia lui s-au oferit să-l ajute, printre ei fiind şi medicul Vasi Rădulescu. Bărbatul a ajuns într-un centru din Bihor, la Tinca. Din banii strânşi din donaţii, a fost construită casa în care de acum locuieşte ”domnul D.”, alături de alţi nevoiaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
47

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
109

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
22

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...