Polițistul care a permis accesul tânărului care s-a înjunghiat în sediul IPJ este cercetat de colegii săi

Polițistul care a permis accesul tânărului care s-a înjunghiat în sediul IPJ este cercetat de colegii săi

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Control Intern, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, a dispus declanșarea cercetării prealabile față de polițistul care a permis accesul tânărului, în vârstă de 30 de ani, care s-a înjunghiat în sediul poliției, informează Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ.

În urma cercetărilor se va stabili cu exactitate dacă omul legii a manifestat neglijență în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și care sunt abaterile pe care acesta le-a comis.

„În funcție de rezultatele verificărilor, față de agentul de poliție, vor fi dispuse măsurile care se vor impune”, a adăugat Nenișcu.

Evenimentul s-a petrecut în cursul zilei de vineri, când, tânărul de 30 de ani a fost adus la sediul Poliției în baza unui mandat de aducere, pentru a fi audiat, fiind bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, comisă pe 23 iunie.

În timpul în care se efectuau procedurile specifice, individul a scos un cuțit, tip briceag, din buzunarul pantalonilor și și-a creat leziuni în zona pieptului.

Potrivit reprezentanților IPJ, a fost deposedat de cuțit și imobilizat de către polițiști, fiind solicitat un echipaj de ambulanță care l-a transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

„În acest moment, tânărul se află în afara oricărui pericol, fiind internat pe secția de psihiatrie a unei unități spitalicești,  cadrele medicale concluzionând că rănile provocate sunt superficiale”, a declarat Delia Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
155

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...

O doamnă preia conducerea APIA Botoșani, după trimiterea la pensie a lui Liviu Zaharia! (foto, video)

astăzi, 13:39
514

Elena Lăzăruc preia conducerea interimară a Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din Botoșani.Postul a rămas neocupat după ce Liviu Zaharia a împlinit c...

Șeful educației botoșănene, apel către directorii de școli: „Acești elevi pot avea niște traume din trecut” (foto, video)

Miercuri, 27 Martie 2024
802

Miercuri, 27 martie, a avut loc întâlnirea de instruire cu directorii și directorii adjuncți din învățământul liceal, urmând ca joi să fie instruiți cei din î...