Polițiștii botoșăneni au fost la datorie și în acest weekend. Acțiunile s-au lăsat cu amenzi de peste 70.000 de lei

Polițiștii botoșăneni au fost la datorie și în acest weekend. Acțiunile s-au lăsat cu amenzi de peste 70.000 de lei

În zilele de 2 și 3 aprilie, polițiștii botoșăneni au organizat acțiuni pe raza întregului județ atât pentru prevenirea accidentelor rutiere, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest sens, au fost verificate zonele din preajma piețelor, a stațiilor de transport în comun, bazarul municipal, centrul vechi al municipiului reședință de județ și străzile adiacente, tocmai pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cum ar fi furtul din buzunare, bagaje și unități comerciale.

Mai mult decât atât, în vizorul oamenilor legii au fost și discotecile și barurile cu program prelungit.

„În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 600 de persoane, controlate aproximativ 100 de autovehicule și 46 de unități economice, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 140 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 35 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
698

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1104

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
633

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...