Polițiștii au recuperat prejudicii de 51 de milioane de lei în cadrul a peste 300 de dosare vizând infracțiuni economice (video)

Polițiștii au recuperat prejudicii de 51 de milioane de lei în cadrul a peste 300 de dosare vizând infracțiuni economice (video)

Peste 300 de dosare penale au fost deschise, în anul 2021, pentru fapte de criminalitate economică comise în județul Botoșani, prejudiciul recuperat în timpul cercetărilor depășind suma de 51 de milioane de lei, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), comisarul Ioan Aniței.

Potrivit sursei citate, numărul infracțiunilor pe această linie a crescut cu 8,63% față de anul anterior, „în corelare cu unele măsuri de relaxare a unor activități ale agenților economici”.

IPJ a înregistrat 654 de sesizări privind infracțiuni economice, întocmind 316 dosare penale, dintre care au fost soluționate 290 de cauze. Prin activitățile desfășurate, a fost recuperat un prejudiciu total în valoare de 51.793.290 de lei.

O cincime dintre sesizările preluate de IPJ vizează fapte de contrabandă, pe această linie fiind întocmite 24 de dosare penale, în cadrul cărora au fost dispuse 57 de percheziții domiciliare, soldate cu ridicarea a peste 40.000 de pachete de țigări și bunuri în valoare de 45.000 de lei.

Pe lângă dosarele instrumentate ca urmare a sesizărilor, polițiștii au desfășurat acțiuni cu caracter preventiv pentru combaterea criminalității economice.

„În urma analizei datelor și informațiilor existente, s-au organizat și desfășurat 29 de acțiuni polițienești. Cu ocazia activităților preventive și a verificărilor directe efectuate, lucrătorii serviciului au constatat și aplicat un număr total de 105 sancțiuni contravenționale în valoare de 234.880 lei, fiind totodată confiscate sau indisponibilizate în vederea confiscării speciale bunuri și numerar în valoare totală de 587.001,32 lei”, a precizat Ioan Aniței.

 

 

Spune-ne opinia ta