Polițiștii au organizat în școli activități de educație rutieră

Polițiștii au organizat în școli activități de educație rutieră

În cursul zilei de joi, polițiștii rutieri au organizat acțiuni în municipiile Botoșani și Dorohoi, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, care au ca principală cauză de producere indisciplina pietonală.

Astfel, în urma activităților desfășurate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.000 de lei, 24 dintre acestea fiind aplicate pietonilor care nu au respectat regulile de circulație.

De asemenea, din aceste motive, polițiștii rutieri au desfășurat activități de educație rutieră, la două unități de învățământ din județul Botoșani, respectiv la Liceul Teoretic „Grigore Antipa”, din municipiul Botoșani și Școala Generală cu clasele I - VIII, din Bălușeni, prilej cu care au recomandat elevilor să manifeste o atenție deosebită în momentul în care se deplasează în calitate de pieton sau participant la trafic, pe bicicletă/trotinetă, astfel încât să nu devină victime ale evenimentelor rutiere.

Întrucât accentul s-a pus pe deplasarea cu trotinetele electrice, polițiștii reamintesc principalele reguli de circulație care trebuie respectate de către cei care le utilizează.

„Pentru a conduce o trotinetă electrică  pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani. Cei care au vârsta între 14 și 16 ani au obligația de a purta cască de protecție. Pe timp de noapte, toți cei care se deplasează cu trotinetele electrice au obligația de a purta vestă reflectorizant-fluorescentă. Este interzis să transportați pasageri pe trotineta electrică. Trotinetele electrice se conduc numai în aliniament pe drumurile publice, iar schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea, cu respectarea regulilor privind circulația vehiculelor trase sau împinse cu mâna”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, Delia Nenișcu. 

Aceasta a mai adăugat faptul că, „dacă trotuarele nu sunt prevăzute cu piste pentru biciclete, conducătorii trotinetelor electrice trebuie să se deplaseze doar pe drumul public. Cei care nu respectă aceste reguli riscă amenzi cuprinse între 580 de lei și 1.160 de lei.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
912

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
427

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
912

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...