Poliția școlară a aplicat sancțiuni de peste 30.000 de lei, de la începutul acestei săptămâni

Poliția școlară a aplicat sancțiuni de peste 30.000 de lei, de la începutul acestei săptămâni

   sursa foto: IPJ Botoșani

În perioada 22-25 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Siguranță Școlară, cu sprijinul celor de ordine publică, au acționat pe raza județului Botoșani, pe linia transportului școlar și a siguranței în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la activități au participat 84 de efective. Au fost verificate 28 de mijloace de transport în comun, iar 115 persoane au fost legitimate. 28 de persoane au fost atenționate cu privire la comportament.

„De asemenea, au fost instruiți  281 de elevi cu  privire la modul de comportare pe perioada în care se afla la cursuri, precum și în perioada în cre se depleasează către/de la unitățile școlare, iar 7 elevi au fost identificați în proximitatea unităților de învățământ în timp ce absentau de la ore”, precizează IPJ Botoșani.

Totodată, au fost aplicate și șase sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei.

„Astfel de acțiuni cu caracter preventiv vor fi desfășurate și în perioada următoare  pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele unităților de învățământ și pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal”, se mai arată în comunicatul emis.




 

 

Spune-ne opinia ta