Plouă cu amenzi COVID, în prag de sărbători

Plouă cu amenzi COVID, în prag de sărbători

În ultimele 24 de ore, în vederea verificării respectării măsurilor de combatere a epidemiei, pe raza întregului județ, au fost controlate 108 obiective și 101 mijloace de transport în comun, fiind aplicate amenzi de peste 30.000 de lei, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, echipele de control au aplicat 116 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.000 de lei. 88 dintre acestea au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timp de noapte.

„Vă recomandăm să respectați distanțarea socială, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneți la riscuri!”, reiterează IPJ Botoșani.

Controalele se desfășoară zilnic, sub autoritatea Instituției Prefectului, fiind angrenați polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, al Direcției Sanitar Veterinară, lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta