Piața Centrală. Hoți dați de gol de un gest ciudat. O femeie va ajunge după gratii

Piața Centrală. Hoți dați de gol de un gest ciudat. O femeie va ajunge după gratii

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani a prins în flagrant, marți, trei persoane care sustraseră un telefon și un portofel, în timp ce executa o misiune de ordine publică în zona Pieței Centrale, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Dan Izotov. Suspecții au fost dați de gol de un gest neobișnuit.

Este vorba despre o femeie și un bărbat în vârstă de 38 de ani, respectiv despre un tânăr de 18 ani, care, la vederea jandarmilor, au aruncat pe trotuarul străzii Teatrului câteva obiecte.

„Reacția celor trei suspecți, doi bărbați și o femeie, a atras atenția echipajului, iar jandarmii au intervenit imediat recuperând obiectele cu pricina, respectiv un portofel în care se afla suma de 300 de lei și un smartphone. Puși în situația să explice reacția lor, suspecții s-au încurcat în amănunte. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că bunurile au fost sustrase cu puțin timp înainte, suspecții profitând de aglomerația din zonă și de neatenția a doi trecători”, a arătat Dan Izotov.

Bunurile sustrase au fost restituite proprietarilor, iar pe numele celor trei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, care vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria din Botoșani, în vederea competentei soluționări.

De menționat este că femeia mai are o condamnare la activ pentru antecendente penale, primind o pedeapsă cu amânare. Termenul de supraveghere fusese fixat până pe 6 februarie 2023, astfel că infracțiunea comisă o va aduce după gratii.

(fotografie din arhivă)

 

Spune-ne opinia ta