Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017

Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017

Fotografia anului 2018 ar fi trebuit să fie cea cu tinerii care stăteau la coadă la un târg pentru studii în străinătate. Coada de la Sala Palatului, acolo unde se organizase RIUF, Romanian International University Fair, se întindea pe kilometri, dar cu toate acestea nu a îngrijorat pe nimeni. Acum, site-ul Edupedu.ro prezintă un studiu din care reise că o jumătate de milion de copii și tineri au emigrat din România. În orice altă țară, această cifră ar fi băgat în ședință extraordinară orice guvern responsabil. Nu și în România, scrie Oana Stănciulescu în stiridiaspora.ro.

Așadar, numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în Revista Română de Statistică, potrivit edupedu.ro. Dacă la aceștia se adaugă și cei de până la 21-22 de ani, vârsta studenției, atunci numărul emigranților tineri depășește 500 de mii din totalul de 2.613.477.

Dacă la aceștia adăugăm și sutele de mii de copii care se nasc în alte țări decât România, se observă limpede că aceasta este una dintre cele mai amri probleme ale României de astăzi.

Iar pe tineri nu poți să-i ții acasă nici cu promisiuni, nici cu brașoave electorale, pentru că ei sunt mai greu de manipulat.

Întrebarea la care nu s-a răspuns până acum este - Vrea PSD să-i țină acasă sau emigrarea lor îi avantajează pe social democrați care știu că tinerii nu reprezintă electoratul lor?

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...