Peste 200 de copii au fost instruiți de pompieri să acorde primul ajutor (fotogalerie)

Peste 200 de copii au fost instruiți de pompieri să acorde primul ajutor (fotogalerie)

Peste 200 de copii care participă la cursurile de vară organizate de parohiile Vorona Centru și „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din municipiul Botoșani au fost instruiți de pompieri să acorde primul ajutor, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

„Pompierii botoșăneni le-au vorbit, pe înțelesul lor, despre lucrurile pe care nu trebuie să le facă pentru că sunt periculoase și le-au dat sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber în vacanță, aflând informații care le vor fi de folos în viitor”, arată purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani, Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, pirotehnicienii le-au prezentat copiilor elemente de muniție neexplodate descoperite pe raza județului, autospeciala pirotehnică, aparatura și echipamentele cu care intervin în astfel de situații. Ei le-au vorbit despre cum trebuie să se comporte în cazul în care fac descoperiri similare.

„Și pentru ca activitățile să fie interactive, copiii au avut posibilitatea să învețe practic, inclusiv prin parcurgerea unor trasee tehnico-aplicative. Cea mai mare provocare a fost misiunea de salvare a unor animale de plus. Intervenția a presupus trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobocan, alergarea printer jaloane și stingerea unui incendiu imaginar”, a adăugat Lupu.

Pompierii au distribuit materiale de informare din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”.












 

 

Spune-ne opinia ta