Permis de conducere cumpărat cu 4500 de euro pentru un loc de muncă mai bine plătit

Permis de conducere cumpărat cu 4500 de euro pentru un loc de muncă mai bine plătit

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui bărbat din Republica Moldova un permis de conducere falsificat, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul șef Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:00, bărbatul de 22 de ani s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania. El a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, cu datele de identificare și fotografia sa.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals”, arată Minodora Răcnea.

Cu privire la document, tânărul a declarat că a obținut permisul în speranța ocupării unui loc de muncă mai bine plătit în Germania.

„A luat legătura cu un conațional care se afla în Polonia și care l-a ajutat să obțină permisul contra sumei de 4500 de euro, fiind convins că este un document autentic. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals”, a adăugat Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta