Peste 12.000 de cetățeni ucraineni au pătruns în țară prin vămile Stânca și Rădăuți-Prut

Peste 12.000 de cetățeni ucraineni au pătruns în țară prin vămile Stânca și Rădăuți-Prut

12.427 de cetățeni ucraineni au pătruns în România prin punctele de trecere a frontierei Stânca și Rădăuți-Prut, de joi dimineață până luni după-amiază, arată datele furnizate de Instituția Prefectului din Botoșani.

Potrivit sursei citate, aproximativ 1.700 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei Stânca și Rădăuți-Prut, luni, în intervalul temporal 8:00-20:00. Prin Vama Stânca au pătruns în țară 171 de autoturisme și 676 de cetățeni, dintre care 6 rămân în Botoșani, iar în Vama Rădăuți-Prut au fost înregistrate 258 de autoturisme și 1.035 de persoane, dintre care 57 rămân în județ. În total, prin cele două puncte de trecere a frontierei, au intrat în țară 455 de autoturisme și 1.711 persoane.

„Deși astăzi au fost mai puține persoane din Ucraina care au ajuns în județul Botoșani, eforturile noastre continuă pentru optimizarea resurselor disponibile și eficientizare acțiunilor întreprinse de instituțiile cu atribuții în domeniu. Sunt conștient de munca depusă de fiecare angajat din structurile MAI, îi apreciez pe fiecare în egală măsură.

Gândul că putem ajuta niște semeni ne motivează și ne oferă energia să continuăm. În același timp, apreciez deschiderea și disponibilitatea arătate de societatea civilă și de asociațiile neguvernamentale care sunt necontenit alături de oamenii care au nevoie de ajutor în această situație dificilă în care se află și le mulțumesc pentru asta”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

 

Spune-ne opinia ta