Peste 100 de copii și adulți au alergat în scop caritabil la Crosul „Împreună pentru comunitate” (foto, video)

Sâmbătă după-amiază, în jur de 150 de copii și adulți s-au strâns în fața Colegiului Național „A.T. Laurian” din Botoșani pentru a alerga în scop caritabil la Crosul „Împreună pentru comunitate”.

Ediția din acest an a strâns atât sportivi de performanță, cât și amatori, care fie au dat curs evenimentului pentru distracție, fie pentru a o ajuta pe Amelia, dar și pe copiii pasioanți de sport proveniți din mediile defavorizate ale județului.

Au participat copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, și adulți până în 60 de ani.

Cursa s-a desfășurat pe traseul Colegiul „A.T. Laurian” – str. „Nicolae Iorga” – Calea Națională - Uvertura Mall – str. Cuza Vodă – Hotel „Rapsodia” – Colegiul „A.T. Laurian.

Evenimentul sportiv este organizat de Asociația „Arlechino Moldova”. Ediția de anul trecut s-a desfășurat sub egida „Alergi alături de copii, faci un bine și devii parte din povestea lor”.

A fost ediția a doua a Crosului „Împreună pentru comunitate”. Ediția din acest an a fost organizată pentru Amelia Cara, o fetiță care are leucemie de doi ani și pentru copiii care practică sport, din județul nostru, dar nu au oportunitățile să practice într-un mod mai profesionist. Au participat în jur de 150 de copii și adulți, cu vârste cuprinse între 7 și 60 de ani. Spun eu că a fost un eveniment reușit. Au fost premiate inclusiv locurile 4 și 10. Gândindu-ne spre viitor, am speranța că vor participa și mai multe persoane și vom reuși în timp să transmitem comunității botoșănene un mesaj sincer, de unitate, de comuniune, deoarece Crosul se numește „Împreună pentru comunitate!””, a declarat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

Amelia Cara este o copilă cu chip de înger, care suferă de leucemie limfoblastică acută și are nevoie de 240.000 de euro, pentru a urma tratamentul care îi va salva viața.


















 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...