Permise de conducere false descoperite asupra unui cetățean ce încerca să treacă granița

Permise de conducere false descoperite asupra unui cetățean ce încerca să treacă granița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) din Stânca au descoperit asupra unui cetățean din Republica Moldova trei permise de conducere, documente ce s-au dovedit a fi false, potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Poliției de Frontieră.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, s-a prezentat la Frontieră pe 11 februarie, în jurul orei 17:30, pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, fiind pasager într-un autocar ce efectua o cursă ocazională.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care au fost descoperite asupra bărbatului două permise de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova, respectiv Rusia, având imprimate datele de identificare și fotografia acestei persoane, și un permis de conducere eliberat de autoritățile din Rusia, având imprimate datele și fotografia unei persoane de sex feminin. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice, precum și faptul că cetățeanul nu este deținător al niciunui permis de conducere valabil”, a declarat Radu Tatiana, purtător de cuvânt al STPF Botoșani.

Individul le-a declarat oamenilor legii că a obținut permisul de conducere în anul 2015 în Franța, de la un coleg de muncă, plătind suma de 150 de dolari, iar permisele având însemnele autorităților din Rusia le-a procurat de la o cunoștință, plătind câte 120 de euro pentru fiecare permis de conducere.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
910

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9080

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...