Permis fals cumpărat cu 200 de euro, depistat asupra unui călător, la Stânca

Permis fals cumpărat cu 200 de euro, depistat asupra unui călător, la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals, procurat cu suma de 200 de euro, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Marți, 3 noiembrie, în jurul orei 14.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul moldovean O.E., în vârstă de 49 de ani, pasager într-un autocar, înmatriculat în Cehia, ce efectua o cursă regulată pe ruta Praga-Chişinău.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegul nostru a observat, ascuns în geanta lui O.E., un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile “A”, “B”, “C”, “BE” şi ” CE”, având imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a-l folosi pe teritoriul Cehiei, în vederea găsirii unui loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
96

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
126

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
196

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...