Percheziții la Botoșani. Doi tineri au fost arestați pentru furturi din societăți și locuințe

Percheziții la Botoșani. Doi tineri au fost arestați pentru furturi din societăți și locuințe

Într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Iași, se arată faptul că doi tineri au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către oamenii legii, fiind cercetați penal într-un dosar de furt calificat.

Polițiștii din Iași au efectuat cinci percheziții domiciliare în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea a șapte fapte de furt.

Potrivit oamenilor legii, la data de 5 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au desfășurat 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Botoșani, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri și obiecte susceptibile a proveni din infracțiuni sau care ar fi fost folosite la comiterea unor infracțiuni, 7 telefoane mobile, 488 de lei și 180 de euro.

De asemenea, trei tineri au fost conduși la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 5 decembrie, doi dintre aceștia au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore.

„La data de 6 decembrie, cei doi tineri reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile”, mai scrie în comunicat.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, iar la acțiune au participat și polițiști din cadrul IPJ din Botoșani și Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) din Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
794

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1302

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
517

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...