Percheziții ale DIICOT în Darabani și rețineri, într-un dosar de producere și vânzare de droguri

Percheziții ale DIICOT în Darabani și rețineri, într-un dosar de producere și vânzare de droguri

Duminică, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de cultivarea, producerea și deținerea de droguri de risc fără drept, în vederea vânzării, transmite instituția.

Potrivit sursei citate, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie 2020 – octombrie 2020, în baza unei rezoluții infracționale unice, cei doi inculpați au procurat de pe un site semințe de plante de cannabis, pe care le-au folosit pentru a înființa o cultură de plante de cannabis. În cursul lunii octombrie 2020, plantele au fost recoltate și uscate, cu intenția de a fi comercializate către consumatori de astfel de substanțe de pe raza județului Botoșani.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, duminică pe raza orașului Darabani, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis, mai multe dispozitive pentru mărunțit și un cântar electronic.

„În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Botoșani cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani”, arată reprezentanții instituției.

Procurorii precizează că, pe întreg procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
19

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
475

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
550

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...