Percheziții ale DIICOT în Darabani și rețineri, într-un dosar de producere și vânzare de droguri

Percheziții ale DIICOT în Darabani și rețineri, într-un dosar de producere și vânzare de droguri

Duminică, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de cultivarea, producerea și deținerea de droguri de risc fără drept, în vederea vânzării, transmite instituția.

Potrivit sursei citate, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie 2020 – octombrie 2020, în baza unei rezoluții infracționale unice, cei doi inculpați au procurat de pe un site semințe de plante de cannabis, pe care le-au folosit pentru a înființa o cultură de plante de cannabis. În cursul lunii octombrie 2020, plantele au fost recoltate și uscate, cu intenția de a fi comercializate către consumatori de astfel de substanțe de pe raza județului Botoșani.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, duminică pe raza orașului Darabani, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de aproximativ 1 kilogram de cannabis, mai multe dispozitive pentru mărunțit și un cântar electronic.

„În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Botoșani cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani”, arată reprezentanții instituției.

Procurorii precizează că, pe întreg procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițista Simona Elena Șuhan a înființat o asociație umanitară după numele ei

astăzi, 15:36
57

Polițista de frontieră din Botoșani, care a ajuns cunoscută la nivel național datorită implicării sale în cazurile umanitare, și-a făcut asociație cu scop caritabil. La un an și două...

O femeie din Vaslui este cea mai tânără bunică din lume, la 23 de ani

astăzi, 15:18
564

Rifca Stănescu, o femeie din judeţul Vaslui, a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaţionale, după ce a devenit cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani. Tânăr...

Trofeul Festivalului „Mărțișor Dorohoian” merge la Cravoia. Clasamentul câștigătorilor

astăzi, 15:06
69

Seara zilei de 6 martie a început cu discursul primarului municipiului Dorohoi care și-a exprimat încântarea pentru vizionarea unui concurs în care talentul a fost la cot...