Patru permise de conducere false descoperite la controlul de frontieră

Patru permise de conducere false descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia a trei cetățeni din Turkmenistan și a unui cetățean din Republica Moldova, permise de conducere ce s-au dovedit a fi false, se arată într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții Poliției de Frontieră din Botoșani.

În data de 07 martie 2022, în jurul orei 10:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetățean din Turkmenistan, în vârstă de 26 de ani, șofer al unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, cetățeanul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile A și B, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, colegii noștri au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic și nu este eliberat de vreo autoritate a vreunui stat, fiind fals. Persoana în cauză a declarat că a obținut permisul de conducere în urmă cu trei ani prin intermediul unei persoane necunoscute, plătindu-i suma de 350 de euro”, a declarat comisar șef de poliție Radu Tatiana, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră din Botoșani.

În același punct de trecere a frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, doi cetățeni din Turkmenistan, în vârstă de 26, respectiv 25 de ani, șofer, respectiv pasager al unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, cetățeanul aflat la volan a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoria B, cu însemnele autorităților din Turkmenistan, având  imprimate datele și fotografia persoanei în cauză. Și pasagerul autoturismului a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile A, B, C cu însemnele acelorași autorități.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic. Persoanele în cauză au declarat că au obținut permisele de conducere în Turkmenistan plătind fiecare suma de 300 de dolari și că știau despre permise că sunt false.

De asemenea, în cursul zilei de marți, 8 martie, în jurul orei 20:50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România, un cetățean din Republica Moldova, pasager al unui autocar ce efectua o cursă regulată Cehia - Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al bagajelor, ocazie cu care, asupra bărbatului a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, având imprimate datele de identificare și fotografia persoanei în cauză. Și de această dată, în urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
871

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
395

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
912

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...