Opt operatori economici amendați pentru nerespectarea programului impus de autorități

Opt operatori economici amendați pentru nerespectarea programului impus de autorități

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din județul Botoșani au aplicat amenzi de circa 12.000 de lei, în timpul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în actualul context epidemiologic. Opt operatori economici au fost amendați pentru nerespectarea programului stabilit de autorități, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Au fost organizate opt acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost controlate 170 de locații de interes. În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale.

„Din totalul sancțiunilor contravenționale, 26 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu, 8 sancțiuni au fost aplicate operatorilor economici care nu au respectat programul de lucru impus în contextul stării de alertă și 5 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea”, transmit reprezentanții IPJ.

Acțiunile se derulează sub coordonarea Instituției Prefectului, fiind angrenați polițiști, jandarmi, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, polițiști locali, angajați ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, polițiști de frontieră și lucrători ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

„Vă recomandăm să respectați în continuare restricțiile impuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV 2! Reamintim că portul măștii de protecție este obligatoriu în toate spațiile publice închise și deschise, iar încălcarea acestei măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2500 de lei”, este mesajul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta