Bebelușul născut acasă în urmă cu câteva zile a fost abandonat de mamă

Bebelușul născut acasă în urmă cu câteva zile a fost abandonat de mamă

În urmă cu două zile, la data de 29 ianuarie 2021, în localitatea Sarafinești era adus pe lume la domiciliu și fără supraveghere medicală, un băiețel de 3100 grame.

Mama  copilului, o tânără de 23 de ani, și-a explicat alegerea de a naște acasă motivând că nu vrea să meargă la spital fără soțul ei, plecat cu treburi prin sat.

Starea de sănătate a copilului s-a înrăutățit imediat după naștere, din cauza frigului din camera unde a fost născut iar socrul tinerei a fost cel care a apelat, după două ore,  serviciul 112.

Micuțul  a ajuns la spital cu hipotermie severă iar mama bebelușului a informat cadrele medicale de la Maternitate că nu dorește să ia copilul acasă.

Băiețelul va fi preluat de Protecția Copilului fără a i se putea întocmi certificatul de naștere și asta pentru că, la rândul său, mama nu are un astfel de document.

Mai grav este că femeia mai are acasă un copil în vârstă de trei ani, care nu deține nici până la această vârstă, certificatul de naștere.

Reprezentanții Protecției Copilului au decis ca micuțul în vârstă de trei ani să fie preluat deocamdată în regim de urgență până va fi derulată o anchetă socială.

 

 

Spune-ne opinia ta