O întreagă localitate din Italia, în doliu după moartea unui român: "Plângem un tată și un muncitor exemplar. Carnavalul va fi anulat!"

Bărbatul în vârstă de 40 de ani, tatăl a trei copii, și-a pierdut viața, electrocutat, în timp ce lucra la construcția unei grădinițe.

O întreagă localitate din Italia, în doliu după moartea unui român: "Plângem un tată și un muncitor exemplar. Carnavalul va fi anulat!"

   Foto: tempostretto.it

Doliu în comunitatea din Mazzarrà Sant'Andrea, din Italia, pentru moartea la locul de muncă a lui Mihai Rediu.

Durerea și furia pentru moartea muncitorului Mihai Rediu, în vârstă de 40 de ani, electrocutat pe un șantier pentru construcția unei noi sere, a unit întreaga comunitate din Mazzarrà Sant'Andrea, unde victima unui nou deces la locul de muncă locuia de mai mulți ani împreună cu familia sa.

Mihai Rediu își lasă în urmă soția și cei trei copii. Din ianuarie 2008 locuia în Mazzarrà Sant'Andrea, unde era amintit cu drag de primarul Carmelo Pietrafitta. Din primele cercetări reiese că bărbatul a fost electrocutat de un șoc electric în timp ce lucra la o creșă din contrada Sena.

Primarul Carmelo Pietrafitta a exprimat public regrertul entru moartea românului, care era considerat un om de bază în comunitate: "Comunitatea din Mazzarrà Sant'Andrea este zguduită. Astăzi plângem un tată și un muncitor exemplar. Mihai Rediu avea doar 40 de ani, își lasă în urmă soția și trei copii. Din ianuarie 2008 locuia aici, în sat, unde se integrase perfect, împreună cu întreaga sa minunată familie, cu multe sacrificii, comportându-se mereu cu simplitate și împărțind zâmbete consătenilor săi. Muncea cu un mare spirit de sacrificiu și bunăvoință, astfel încât nu-i lipsea nimic acasă.

O întreagă comunitate din Italia, în doliu după moartea românului Mihai Rediu. Și tocmai când își îndeplinea datoria de muncitor și familist, și-a pierdut viața. Exprimăm condoleanțele întregii comunități familiei sale și anunțăm că toate inițiativele planificate pentru Carnaval vor fi anulate”, a anunțat edilul, potrivit stiridiaspora.ro.

Nu doar în comunitatea unde românul locuia de mai bine de 15 ani este doliu. Mihai Rediu a fost amintit aseară de Massini și Jannacci, pe scena teatrului Ariston din Sanremo, printr-un cântec dedicat celor care și-au pierdut viața la locul de muncă

Artiștii italieni Paolo Jannacci și Enzo Massini au amintit, în discursul lor, de românul de 40 de ani electrocutat, miercuri, la Terme Vigliatore.

„Sper ca evenimentul din această seară să aducă conștientizare, deoarece în ultimele 24 de ore au mai avut loc alte două decese la locul de muncă: un muncitor electrocutat în Messina și un alt muncitor strivit de un stivuitor în provincia Padova", a spus Massini, citat de presa italiană.

”În ultimul an, în Italia au murit la locul de muncă 1.485 de persoane. Și se certifică faptul că 80% din aceste decese ar putea fi evitate. Sunt foarte mândru să mă aflu aici, la Sanremo, pentru a vorbi despre asta”, așa explică cântăreții semnificația melodiei ”L'uomo nel lampo”, care a fost prezentată în concurs aseară.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
46

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
71

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
73

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...