O fată de 13 ani a necesitat îngrijiri medicale de urgență, după ce s-a intoxicat cu alcool la „Zilele orașului”

O fată de 13 ani a necesitat îngrijiri medicale de urgență, după ce s-a intoxicat cu alcool la „Zilele orașului”

O fată de 13 ani, din municipiul Botoșani, a necesitat îngrijiri medicale de urgență, după ce s-a intoxicat cu băuturi alcoolice. Cazul a fost și în atenția polițiștilor, pe fondul unor suspiciuni conform cărora copila ar fi fost abuzată sexual.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de duminică, după ce adolescenta a băut cu mai mulți prieteni în Parcul de Agrement, unde aveau loc evenimente dedicate „Zilelor orașului”. În drum spre casă, în zona Parcului Tineretului, fata a acuzat o stare de rău, aflându-se în stare de ebrietate. A fost observată de vecini, care au încercat să o ajute și i-au alertat familia. Un martor susține că aceasta nu și-a putut controla nevoile fiziologice și părea agresată. Părinții au solicitat apoi intervenția unui echipaj de ambulanță.

Copila a fost transportată la Centrul de Primire a Urgențelor din cadrul Secției de Pediatrie, unde a primit medicație și a fost supravegheată până la restaurarea condiției fizice. „I-a fost recoltată o probă de sânge și a fost supusă unei evaluări neuro-psihiatrice”, a precizat asistentul Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Luni, părinții au cerut ajutorul polițiștilor, fiind îngrijorați de posibilitatea ca fiica lor să fi fost victima unui viol. Evaluarea medicilor legiști a infirmat ipoteza. „S-a discutat cu minora și părinții, care declară verbal că nu a fost victima vreunei infracțiuni sau altă faptă penală. Nu vor să depună niciun fel de sesizare”, a spus Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta