O familie din Kiev a venit în Botoșani pentru a-și salva copilul bolnav de cancer

O familie din Kiev a venit în Botoșani pentru a-și salva copilul bolnav de cancer

Dramele familiilor care fug de războiul din Ucraina sunt incredibile. O familie din Kiev, cu 3 copii, cel mai mic dintre ei bolnav de cancer, a venit în România pentru că în țara lor nu mai puteau avea grijă de sănătatea celui mic.

O familie compusă din 6 persoane a primit cazare la Botoșani, iar în București au ajuns cu ajutorul voluntarilor Asociației „Grup Civic” din Botoșani, unde au reușit să facă rost și de cazare pentru această familie, iar băiețelul să poată merge la spital pentru consult de specialitate.

„Am fost sunați din Republica Moldova, mergem după un copil bolnav de cancer, cu mama sa care trebuie să ajungă urgent la spital”, a povestit un voluntar al Asociației „Grup Civic”.

Voluntarii de la Asociația Grup Civic de la vama Stânca Costești, se ocupă și de refugiații din Republica Moldova. Cozile de mașini se întind pe mulți kilometri, iar ei duc permanent pachete cu mâncare, sandwichuri, pamperşi, pături, haine, apă și medicamente.

După ce au descărcat mașina, au plecat în căutarea familiei cu copilul bolnav.

Igor şi Irina sunt din Kiev, au 3 copii, iar celui mai mic dintre ei, în vârstă de numai 2 ani, i-a fost extirpată o tumoră şi are nevoie de tratament. Au plecat din oraşul natal pentru că nu mai putea fi tratat într-un oraş în care viaţa atârnă de un fir de păr.

„Unul dintre copiii noştri, cel mai mic, a avut cancer şi noi luptăm pentru sănătatea lui de 2 ani. Trebuia să îi facem o analiză tomograf în ziua în care ne-am mutat din Kiev. Am înţeles că era imposibil să se facă acea scanare în Ucraina în acel moment ca atare am decis să lăsăm Ucraina şi să încercăm să mergem în alte ţări unde să putem primi ajutor cu privire la situaţia lui de sănătate”, a povestit Irina, mama copiilor.

Igor, tatăl copiilor, şi-ar fi dorit să rămână în Ucraina să lupte, îşi iubeşte ţara şi compatrioţii, dar este nevoit să aibă grijă de familia lui.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
5

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
31

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
117

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...