O botoșăneancă și-a vărsat amarul în ședința CL: „Mă lupt de un an cu o pizzerie deschisă ilegal lângă casa mea” (video)

O botoșăneancă și-a vărsat amarul în ședința CL: „Mă lupt de un an cu o pizzerie deschisă ilegal lângă casa mea” (video)

O femeie din municipiul Botoșani a solicitat Consiliului Local (CL), întrunit joi în ședință ordinară, să ia măsuri pentru oprirea activității unei terase situate pe strada Nicolae Iorga, reclamând că agentul economic ar fi obținut autorizația ilegal.

„Mă lupt de un an de zile cu o pizzerie deschisă ilegal lângă casa mea. Am adus aici, să vedeți corespondența purtată cu Primăria într-un an de zile. Deci acord de funcționare fără acordul vecinilor. Terasa care a fost deschisă anul trecut a fost deschisă ilegal. A funcționat ilegal, am sesizat Poliția, am desființat terasa. Acum se încearcă din nou autorizarea acestei terase”, a spus aceasta.

Femeia susține că nu mai are tihnă acasă de când s-a deschis terasa respectivă, solicitând Primăriei să țină cont de părerile oamenilor afectați direct de activitatea pe care o autorizează.

„E o terasă care ar trebui să funcționeze între trei monumente istorice, față în față cu Biserica Catolică. Nu vă mai spun, mizerie, miros, gălăgie. Eu sunt pusă în situația de a face reclamații la Poliție pentru că nu pot să-mi duc viața într-un spațiu în care locuiesc de 23 de ani, pentru că s-au dat autorizații fără acordul vecinilor. Și continuă să primească autorizație de funcționare. Rugămintea mea este să faceți de așa natură să nu se mai întâmple lucruri de genul ăsta”, a mai arătat ea.

Consilierul local Cătălina Lupașcu a atras atenția că problemele semnalate sunt motive pentru care valoarea unui imobil poate scădea drastic pe piață, astfel că decidenții trebuie să fie prudenți în analizarea efectelor pe care le creează autorizațiile eliberate.

„Această pizzerie este perete în perete cu casa proprietate, cu locuința proprietate personală. Primăria ar trebui să aibă foarte mare grijă în momentul în care eliberează autorizații, fiindcă discutăm despre dreptul la proprietate înscris în Constituție. (...) Dreptul la proprietate pentru cei care doresc să facă un spațiu comercial este egal cu dreptul la proprietate pentru cel care locuiește în acel imobil. De aceea, rog Poliția Locală să ne facă o informare în scris asupra acestei spețe, având în vedere că s-a câștigat inclusiv în tribunal un proces și am vrea să știm de ce nu se demolează, dacă e fără autorizație de funcționare”, a spus Cătălina Lupașcu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta