O asistentă medicală infectată cu coronavirus s-a sinucis, de frică să nu răspândească virusul

O asistentă medicală infectată cu coronavirus s-a sinucis, de frică să nu răspândească virusul

Daniela, o asistentă medicală infectată cu coronavirus, s-a sinucis de frică să nu răspândească virusul. Avea doar 34 de ani și lucra într-un spital din cea mai grav afectată zonă a Italiei.

O asistentă medicală din Italia s-a sinucis, după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus și s-a temut să nu infecteze și pe alții, a anunțat o federației a asitenților medicali italieni, citată de Daily Mail. 

Daniela Trezzi, 34 de ani, a muncit în prima linie împotriva pandemiei de coronavirus, într-un spital din Lombardia, cea mai afectată regiune a Ialiei. Fedrația Națională a Asistenților Medicali a confirmat moartea femeii și și-a exprimat durerea și spaima, după această tragedie.

Federația mai spune, potrivit Observator.ro, că Daniela suferea de un stres imens, ea fiind înfricoșată de gândul că a împrăștiat virusul, încercând să ajute la rezolvarea crizei din Italia.

Daniela Trezzi lucra la secția de terapie intensivă a spitalului San Gerardo, din Monza, la aproximativ 15 km de Milano, dar era în carantină după ce fusese testată pozitiv de coronavirus. Pe un grup de asistenți medicali de pe Facebook se scrie că un episod identic ar fi avut loc la Veneția, săptămâna trecută. 

Managerul spitalului San Gerardo a declarat că Daniela era acasă de pe 10 martie, în carantină, dar nu era supravegheată. Poliția a preluat cazul și investighează moartea asistentei. Autoritățile au declarat că în Italia 5760 de oameni, personal medical, au fost infectați cu coronavirus, scrie Observator.ro.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, eliberat, marți, din Penitenciarul Botoșani

astăzi, 18:23
274

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost pus în libertate, marţi, în baza unei se...

Criză de oxigen pentru pacienţii COVID-19 la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”

astăzi, 17:49
263

Directorul Spitalului de Recuperare ‘Sfântul Gheorghe’ din municipiul Botoşani, Gabriela Varzari, a acuzat existenţa unei crize acute pe piaţa de oxigen de uz medical de la noi di...

Două școli din județul Botoșani au rămas fără șoferi pentru microbuzele de elevi

astăzi, 16:01
975

Două unități de învățământ din județul Botoșani au rămas, temporar, fără șoferi pentru microbuzele școlare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectorat...