Nenorocirea unui botoșănean nu i-a lăsat indiferenți: ”Oricare dintre noi am putea fi în locul lor!” (Foto, Video)

Nenorocirea unui botoșănean nu i-a lăsat indiferenți: ”Oricare dintre noi am putea fi în locul lor!” (Foto, Video)

Oameni simpli, cu multe nevoi, dar foarte muncitori. În căsuța modestă aveau grijă de copilul lor de 13 ani și de încă trei nepoței. Într-o zi, focul le-a distrus toți și au rămas sub cerul liber, în plină iarnă.

Amalia Georgiana este o botoșăneancă tânără, care nu a rămas indiferentă la necazul vecinilor ei după ce casa le-a fost distrusă de foc.

”Casa a fost a vecinilor mei de la țară... Din păcate au rămas sub cerul liber, doar cu hainele de pe ei, fără acte, mâncare și așa mai departe… Aveau o casă modestă, însă era căsuța lor unde își creșteau cum puteau copiii și nepoții. Dintotdeauna au fost oameni simpli cu multe lipsuri și nevoi, însă amândoi munceau și încă muncesc pe unde se poate pentru un ban. Noi nu am putut rămâne indiferenți la cele întâmplate și ne-am gândit să îi ajutăm (cu o sumă de bănuți) și prin intermediul acestei postări deoarece poate mai sunt persoane care o să dorească să contribuie la refacerea casei și la necesitățile lor pentru o perioadă. Știm ca abia au trecut sărbătorile, că fiecare are anumite cheltuieli lunare, însă puțin câte puțin de la fiecare pentru ei o să conteze. Oricare dintre noi am putea fi în locul lor, nimic nu este sigur și veșnic din păcate”, a fost mesajul transmis de Amalia, imediat după tragedia care i-a lăsat pe vecinii ei sub cerul liber.

Dacă doriți să îi ajutați, mai scria Amalia, îi puteți contacta personal pe Ioan Andriesei (0749919703) și Andriesei Lăcrămioara (0747515387).

Oamenii s-au mobilizat imediat și au trimis tot ce au putut, fiecare după posibilități.

”Focul a mistuit tot, au rămas doar cu hainele de pe ei!”

Unii dintre ei s-au deplasat personal la familia Andriesei din Vorniceni. Iar imaginea a fost una greu de privit.

”Din păcate, nu a rămas nimic din agoniseala acestor oameni. Focul a mistuit tot, au rămas doar cu hainele de pe ei. Aceștia au un băiețel de 13 ani, dar aveau în grijă și 3 nepoței de la o fată de-a lor. Mama Amaliei a făcut un gest superb, i-a găzduit în casa bătrânească, fiind vecină cu ei. Ne înclinăm în fața dumneaei, a făcut un lucru minunat”, a povestit Anca B.

Cei doi soți sunt în stare de șoc, nici nu realizează ce li se întâmplă.

”Nu îndrăznesc să ceară nimic, dar noi am observat că le trebuie multe lucruri (tot ce îi trebuie băiatului pentru a putea merge la școală, tot ce ține de gospodărie, frigider, televizor și  multe altele). Haine și câteva alimente le-am dus noi. Aceste lucruri ar fi necesare, dar cel mai important e să se înceapă construcția unei noi case”, a mai adăugat Anca B.

Se așteaptă și implicarea autorităților din Vorniceni.

”Cine vrea să ajute, poate să  o contacteze pe Amalia,să îmi dea mie mesaj sau pur și simplu să  caute această familie în Vorniceni. E ușor de ajuns. Împreună suntem o forță!”, transmite Anca.




(Foto: Facebook / Anca B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
335

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
481

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
602

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...