Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, aşteptată la Botoşani

Ministrul Andreea Păstîrnac şi ambasadorul Italiei în România, ES Marco Giungi sunt aşteptaţi miercuri la Botoşani pentru demarararea campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!", destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, aşteptată la Botoşani

 Andreea Păstîrnac  

Din delegaţia care ajunge miercuri la Botoşani mai fac parte secretarul de stat Mihai Chirica din Ministerul Afacerilor Interne, Maximilian- Alex Nicolae, directorul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, secretarul de stat Graţiela Drăghici de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Cristian Teodorescu- Rusoiu din Departamentul Consular al Ministerului de Externe.

Campania în care judeţul Botoşani este judeţ- pilot, își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, vor fi informați în legătură cu siguranța la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecția față de abuz și exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susținerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piața muncii, precum și numerele de urgență în caz de necesitate.

"Ne dorim să avem ca participanţi la această dezbatere primari, asistenţi sociali şi mediatori comunitari pentru ca la rândul lor să informeze cetăţenii din comunităţile lor despre drepturile pe care le au şi obligaţiile pe care le au în ţările în care merg", spune prefectul Dan Şlincu.

După Botoşani, campania va continua în judeţele Suceava, Neamţ şi ulterior în alte regiuni ale ţării.

 

Spune-ne opinia ta