Mesajul dur al șefului de la Permise din Suceava: „Cine nu știe să conducă nu ia permisul. M-am săturat să culeg morți de pe șosele” (VIDEO)

Mesajul dur al șefului de la Permise din Suceava: „Cine nu știe să conducă nu ia permisul. M-am săturat să culeg morți de pe șosele” (VIDEO)

Șeful de la Permise din Suceava, comisarul Adrian Vasile Hlaghi, a lansat un mesaj dur cu privire la obținerea permisului de conducere. Acesta a făcut, de asemenea, referire și la șpăgile percepute de unii instructori auto.

După zecile de accidente rutiere care se petrec, zi de zi, pe străzile din țară și în urma faptului că tot mai mulți tineri ajung să fie îngropați de părinți din cauza inconștienței și teribilismului, oamenii legii țin să tragă semnale de alarmă.

În acest fel a procedat și comisarul - șef Adrian Vasile Hlaghi, care le-a transmis, zilele trecute, candidaților și instructorilor auto un mesaj ferm.

„Vreau să vă spun un singur lucru. Dacă este careva dintre voi, care candidați, care vi s-au perceput sume de bani pentru a interveni pe lângă examinator, vă rog să îmi spuneți. Un candidat care a fost declarat admis sau va fi declarat admis, va fi declarat doar pe pregătirea lui, pe deprinderile lui, pe meritul lui, nu pentru banii care vi s-au perceput să ni se dea nouă. Iar un candidat care va fi declarat respins, va fi declarat pe lipsa de pregătire, pe lipsa de responsabilitate a unor instructori în a-și face activitatea de pregătire și nu pe faptul că examinatorul este un om rău și nu vrea să ia banii voștri”, a declarat comisarul șef Adrian Vasile Hlaghi într-o zi de examinare auto.

Acesta a mai adăugat faptul că „pregătirea candidaților este aceeași ca în anii trecuți. Diferența este modul de examinare. Dacă, înainte când se lua șpagă erau mulți admiși, acum de asta se explică promovabilitatea scăzută. Nu pentru faptul că vă dau un traseu mai complicat sau că examinatorul nu ia bani”.

Omul legii a completat cu faptul că, în cariera sa de 12 ani de polițist la Regimul Rutier a avut de intervenit la sute de accidente rutiere, unele dintre ele mortale chiar.

„Iar în legătură cu pregătirea pe Poliție Rutieră vreau să vă întreb, domnilor instructori, câți din ceilalți examinatori au lucrat în Poliție Rutieră? Vă spun eu, niciunul. Un examinator înainte de a fi atestat urmează un curs, dă un examen. Asta însă nu înseamnă că trebuie să aibă experiență în Poliția Rutieră. Eu am 12 ani în acest domeniu. Am cules de pe jos morți mai mulți decât ați văzut dumneavoastră la un loc. La mine cine nu știe să conducă nu ia permisul. Așa și la colegii mei. Eu m-am săturat să culeg morți de pe stradă”, adaugă acesta.

Mesajul polițistului a fost publicat pe Grupul de Facebook Radar Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
374

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1058

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
161

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...