Mesajul dur al șefului de la Permise din Suceava: „Cine nu știe să conducă nu ia permisul. M-am săturat să culeg morți de pe șosele” (VIDEO)

Mesajul dur al șefului de la Permise din Suceava: „Cine nu știe să conducă nu ia permisul. M-am săturat să culeg morți de pe șosele” (VIDEO)

Șeful de la Permise din Suceava, comisarul Adrian Vasile Hlaghi, a lansat un mesaj dur cu privire la obținerea permisului de conducere. Acesta a făcut, de asemenea, referire și la șpăgile percepute de unii instructori auto.

După zecile de accidente rutiere care se petrec, zi de zi, pe străzile din țară și în urma faptului că tot mai mulți tineri ajung să fie îngropați de părinți din cauza inconștienței și teribilismului, oamenii legii țin să tragă semnale de alarmă.

În acest fel a procedat și comisarul - șef Adrian Vasile Hlaghi, care le-a transmis, zilele trecute, candidaților și instructorilor auto un mesaj ferm.

„Vreau să vă spun un singur lucru. Dacă este careva dintre voi, care candidați, care vi s-au perceput sume de bani pentru a interveni pe lângă examinator, vă rog să îmi spuneți. Un candidat care a fost declarat admis sau va fi declarat admis, va fi declarat doar pe pregătirea lui, pe deprinderile lui, pe meritul lui, nu pentru banii care vi s-au perceput să ni se dea nouă. Iar un candidat care va fi declarat respins, va fi declarat pe lipsa de pregătire, pe lipsa de responsabilitate a unor instructori în a-și face activitatea de pregătire și nu pe faptul că examinatorul este un om rău și nu vrea să ia banii voștri”, a declarat comisarul șef Adrian Vasile Hlaghi într-o zi de examinare auto.

Acesta a mai adăugat faptul că „pregătirea candidaților este aceeași ca în anii trecuți. Diferența este modul de examinare. Dacă, înainte când se lua șpagă erau mulți admiși, acum de asta se explică promovabilitatea scăzută. Nu pentru faptul că vă dau un traseu mai complicat sau că examinatorul nu ia bani”.

Omul legii a completat cu faptul că, în cariera sa de 12 ani de polițist la Regimul Rutier a avut de intervenit la sute de accidente rutiere, unele dintre ele mortale chiar.

„Iar în legătură cu pregătirea pe Poliție Rutieră vreau să vă întreb, domnilor instructori, câți din ceilalți examinatori au lucrat în Poliție Rutieră? Vă spun eu, niciunul. Un examinator înainte de a fi atestat urmează un curs, dă un examen. Asta însă nu înseamnă că trebuie să aibă experiență în Poliția Rutieră. Eu am 12 ani în acest domeniu. Am cules de pe jos morți mai mulți decât ați văzut dumneavoastră la un loc. La mine cine nu știe să conducă nu ia permisul. Așa și la colegii mei. Eu m-am săturat să culeg morți de pe stradă”, adaugă acesta.

Mesajul polițistului a fost publicat pe Grupul de Facebook Radar Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
617

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
936

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
440

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...