Marșul pentru Viață din acest an, dedicat Alexandrei Ivanov și copilului ei nenăscut!

Marșul pentru viață 2024 va fi organizat în numeroase localități din România și Republica Moldova sâmbătă, 30 martie.

Marșul pentru Viață din acest an, dedicat Alexandrei Ivanov și copilului ei nenăscut!

Tema din acest an este „Construim împreună pentru viață”, conform comunicatului oficial.

„Construim împreună o cultură a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei”, transmit organizatorii.

„Construim împreună o cultură a empatiei și decenței, în care femeile însărcinate să poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere și fără teamă, stările și problemele cu care se confruntă. Construim împreună o cultură a contribuției pentru o lume mai sigură și mai demnă. Construim comunități de sprijin”.

Marșul pentru viață 2024 va fi, ca de obicei, punctul culminant al Lunii pentru Viață 2024, o serie de evenimente și activități de informare, conștientizare și educare pro-viață organizate anual pe tot parcursul lunii martie.

Marșul pentru Viață, dedicat Alexandrei Ivanov

Marșul pentru viață este un eveniment apolitic și non-confesional desfășurat în numeroase localități din România și Republica Moldova de către diverși organizatorii locali.

Marșul pentru viață 2024 este dedicat memoriei Alexandrei Ivanov din Botoșani, o mamă de 25 de ani, căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan. Alexandra Ivanov a fost printre organizatorii Marșului pentru viață în localitatea ei, a sprijinit tinere în criză de sarcină de când era în liceu și a fost o inimă a faptelor bune în comunitatea ei. Această ediție îi este dedicată ei și copilului nenăscut pe care l-a pierdut.

„Știm că numai prin conlucrare și colaborare putem avea impact solid în societate. Nu milităm pentru interzicerea legală a avortului. În schimb, încurajăm respectarea acestui drept fundamental: aducerea pe lume a fiecărei fiinţe umane, a persoanei care se zămisleşte într-o altă persoană, oferind sprijin femeii însărcinate, potenţial aflată într-o situaţie fragilă şi dificilă”.

În 2024, Marșul pentru viață România și Republica Moldova ajunge la cea de a 14-a ediție.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
195

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
407

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
116

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...