Manifestări estivale în atenția jandarmilor

Manifestări estivale în atenția jandarmilor

Seria evenimentelor publice specifice sezonului estival continua în acest sfârșit de săptămână cu Festivalul Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului, manifestare cu participare numeroasă la care Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani  va asigura ordinea și siguranța publică.

Jandarmii, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor acționa pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, fluidizarea traficului rutier și pietonal în zona de desfășurare a festivalului, precum și pentru stingerea unor eventuale incendii, conform competențelor instituționale.

De asemenea, jandarmii vor avea în atenție persoanele care comercializează sau consumă substanțe interzise, încălcând prevederile Legii nr. 143 din 26 iulie 2000

privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Aducem la cunoștința cetățenilor că vânzarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sâmbătă, jandarmii vor fi alături de enoriașii prezenți la hramul Schitului Orăşeni, pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente, având în vedere numărul mare de participanți așteptat la această manifestare religioasă.

Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112 în cazul în care sesizează situații de tulburare a ordinii și liniștii publice care îi afectează pe ei sau persoanele din jur.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
5

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
303

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
124

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...