Mamă a 19 copii omagiată pentru puterea de a naște și crește o familie atât de numeroasă!

O parohie a organizat un eveniment remarcabil în cadrul campaniei „Luna pentru Viață”, în cinstea unei femei care a născut și crescut 19 copii.

Mamă a 19 copii omagiată pentru puterea de a naște și crește o familie atât de numeroasă!

Aneta Artemie locuiește în Giurgești, comuna Vulturești, județul Suceava, menționează Orthodox Times.

Ea este soția cântărețului bisericii parohiale și a primit de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților distincția eparhială „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Distincția i-a fost acordată de către Arhiepiscopul Calinic, în semn de recunoaștere a devotamentului și sacrificiului său extraordinar de a naște și crește o familie atât de numeroasă.

Ceremonia de acordare a avut loc în cadrul unui atelier dedicat mamelor din comunitate, organizat de Parohia Giurgești și condus de Preotul Paroh Marian Ștefan Onea împreună cu soția sa, Paula Onea.

Atelierul, cu tema „Cum să fii mamă de adolescent în societatea de astăzi”, a atras participarea a peste 40 de membri ai parohiei.

Psihologul Valentina Rusu a împărtășit sfaturi prețioase despre creșterea sănătoasă a copiilor și gestionarea eficientă a relațiilor cu adolescenții.

„Educația copilului începe din pântece. Întreaga viață a mamei, abilitățile, experiențele spirituale și preocupările sunt transmise copilului. Devotamentul unei mame stă la baza creșterii și pregătirii pentru viață a fiecărui mare creștin”, a transmis preotul Ștefan Onea.

Evenimentul a fost doar una dintre numeroasele inițiative desfășurate în cadrul Lunii pentru viață, o campanie anuală dedicată promovării valorilor pro-viață.

Anul acesta, campania a reunit aproximativ 200.000 de participanți în 1.500 de orașe și sate din România și Republica Moldova, într-un efort comun de a celebra și susține viața, de la concepție până la moartea naturală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se caută medic pentru un compartiment important de la Spitalul „Mavromati”, concursul se susține la Iași!

astăzi, 12:52
7

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unui post vacant.Este vorba despre un post de medic specialist pe specialitatea hematologie, d...

Îndrăgit duhovnic din Athos, în mijlocul maicilor de la Vorona. ”Vedeți câți oameni a dat Botoșaniul?” (Foto)

astăzi, 12:17
142

Mănăstirea Vorona este o adevărată comoară a Ortodoxiei. Aici, în sobrietatea chiliilor monahale, râvna obștii de viețuitoare continuă cu sârguință lucrarea rodnică de zid...

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
143

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...