Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu a trecut la Domnul. Avea 48 de ani

După o grea suferință provocată de cancer, arhidiaconul Lavrentie Țurcanu a plecat la cele veșnice, la vârsta de 48 de ani.

Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu a trecut la Domnul. Avea 48 de ani

Clericul a petrecut în ascultare și rugăciune timp de 32 de ani, fiind din tinerețe în obștea Mănăstirii Neamț, de la 16 ani. Slujba Înmormântării are loc astăzi, 6 aprilie.

Clericul s-a născut în data de 19 ianuarie 1976, în comuna Vinderei din județul Vaslui, din părinții Ioan și Elena, primind la botez numele Lucian. A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța. În data de 17 august 1992 a intrat în mănăstire, iar de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, la 30 noiembrie 1995, a fost tuns în monahism. Slujba a fost oficiată atunci de părintele arhimandrit Irineu Cheorbeja, starețul așezământului monahal de la Neamț, naș de călugărie fiind părintele protosinghel Melchisedec Romcea.

În data de 23 mai 1996, părintele Lavrentie Țurcanu a primit hirotonia întru diacon de la Preasfințitul Ioachim Vasluianul, Episcopul Hușilor, iar în data de 13 august 2017, cu prilejul sfințirii bisericii Schitului Icoana Veche, clericul este hirotesit arhidiacon de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

De-a lungul timpului, părintele Lavrentie a îndeplinit mai multe ascultări: a fost paracliser, econom și șofer al așezământului monahal.

Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l așeze!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
705

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
331

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
97

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...