Majorarea salariilor nu linişteşte sindicaliştii din penitenciare. Noi discuţii cu ministrul justiţiei

Anunţata majorare a salariilor cu 10% nu face linişte în rândul angajaţilor din Penitenciare, care cer în continuare măsuri pentru eficientizarea activităţii şi acoperirea deficitului de personal.

Majorarea salariilor nu linişteşte sindicaliştii din penitenciare. Noi discuţii cu ministrul justiţiei

Sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu reprezentanţi şi în Penitenciarul Botoşani, anunţă că luni vor avea o întâlnire cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la identificarea şi punerea în practică a unor soluţii pentru problemele din penitenciare.

Prioritatea rămâne reforma sistemului de resurse umane.

"Am stabilit de comun acord ca la începutul lunii septembrie să finalizăm proiectul privind Statutul poliţistului de penitenciare, o modificare amplă a legislaţiei aplicabile carierei agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, la care ministrul Tudorel Toader a promis că va participa direct. În plus, am stabilit ca la finalul lunii să fie prezentat în Guvern un memorandum privind suplimentarea cu cel puţin 1.000 de posturi a statelor de funcţii ale penitenciarelor şi continuarea procedurilor de concurs pentru eliminarea deficitului de personal", explică Sorin Dumitraşcu, liderul FSANP.

O altă solicitare a funcţionarilor cu regim special din Penitenciare este asigurarea finanţării penitenciarelor. În cadrul mai larg al bunei funcţionări a sistemului penitenciar se propune ministrului Justiţiei măsuri care să crească capacitatea de absorbţie a fondurilor pentru modernizarea penitenciarelor, dar şi asigurarea resurselor financiare pentru buna funcţionare a sistemului penitenciar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...