Lumină în căsuța bunicii Valeria: „N-am avut niciodată, de 50 de ani de când e casa, curent electric (...) Nu mi-a venit să cred” (video)

Fericirea se poate citi în felul în care ochii îi sclipeau bunicii Valeria care, după 50 de ani de când locuiește în căsuța din satul Coșteni, acum nu mai este nevoită să stea la lumina lumânării.

Valeria Buchir are 81 de ani, deși acest lucru nu pare, deoarece se menține foarte bine pentru vârsta ei și are o energie ca a unui tânăr. În ciuda tuturor greutăților vieții pe care le întâmpină și faptul că nu vede cu un ochi, singura ei dorință a fost să aibă curent electric în casă.

După aproape un an de zile de muncă, telefoane date în stânga și în dreapta, dorința bunicii a devenit realitate, datorită unor oameni inimoși.

În luna octombrie a anului 2021, femeia a fost vizitată de către Andreea Ursu, președinta Asociației „Ridică-te și Umbă” – Filiala din Botoșani, care atunci a început demersurile pentru racordarea locuinței la curent electric. La această acțiune a contribuit și primarul comunei Dângeni, care a realizat instalația electrică din casă, iar restul sumei de care familia Buchir avea nevoie pentru a renunța la lumânări a fost oferită de un botoșănean care a dorit să rămână anonim.

În luna aprilie a anului 2022 au început lucrările și în luna iulie bunica Valeria a ajuns să se bucure de lumină în căsuță.

În legătură cu problema de sănătate, în ajutor i-a sărit Laura Dănilă de la Asociația Nevăzătorilor din Botoșani, care a dus-o la un cabinet oftalmologic, unde a fost diagnosticată cu cataractă. Medicul de acolo a declarat că bunica trebuie să fie operată, pentru a-și recăpăta vederea, însă nu este convins 100% că la vârsta ei ar putea să mai vadă.

„Curățenie fac și eu cât pot, că sunt bătrână. Când am văzut lumină în casă chiar nu mi-a venit să cred. Vă mulțumesc din suflet”, a spus bunica Valeria. 

Bucuria Valeriei Buchir nu poate fi exprimată în cuvinte, ci se poate citi pe chipul ei firav. Aceasta ar mai avea nevoie de o mașină de spălat semiautomată și un frigider, unde să mai pună de ale gurii.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Piloții au încins motoarele la Cornișa în cadrul evenimentului Demo Drift Show! „Adulții au fost cei mai fricoși, nu prea au avut curaj, dar copiii sunt altfel” (foto, video)

Saturday, 28 September 2024

Asociația „Pro Car Racing” organizează, în acest weekend, cea de-a doua ediție a evenimentului Demo Drift Show. Anul trecut evenimentul a avut loc în parcarea magazinului El...

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

Friday, 27 September 2024

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

Friday, 27 September 2024

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...