Lipsa apei potabile afectează sute de familii din județul Botoșani

Lipsa apei potabile afectează sute de familii din județul Botoșani

   sursă foto: ReporterIS

Sute de familii din judeţul Botoşani nu au apă potabilă nici măcar în fântâni, deşi stau la doar 40 de kilometri de râul Prut.

Pânza freatică din comuna Blândeşti nu poate asigura volumul necesar, iar cu toţii aşteaptă construirea unui sistem de alimentare cu apă pentru care primăria nu are sursă de finanţare, informează radioiași.ro

Deşi pare greu de crezut în acest secol, încă există oameni pentru care apa e mai preţioasă decât aerul, pentru că în zonele în care locuiesc nu există nicio picătură.

În satul Cerchejeni din comuna Blândeşti, 80 de familii cară apa cu butoaiele din satele vecine, atât pentru consum, cât şi pentru animale sau menaj.

Fântânile sunt secate, iar ploaia nu acoperă deloc deficitul de apă.

Oamenii sunt disperaţi. Bătrânii îi plătesc pe cei tineri să le aducă bidoane cu apă, iar unii folosesc apa din surse greu de imaginat; se roagă să plouă sau topesc zăpada. Autorităţile locale duc în Cerchejeni apă menajeră cu cisterna de două ori pe săptămână. În anii secetoşi nici aceasta nu face faţă. Probleme sunt în toată comuna.

Cei 173 de elevi nu pot folosi toaletele noi din incintă pentru că nici şcolile nu au apă. Autorităţile locale au făcut un proiect pentru alimentarea cu apă a comunei, însă nu au sursă de finanţare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...