Lângă noi: O femeie din Suceava este obligată să-i achite daune morale soțului, după ce timp de 16 ani i-a ascuns că nu este tatăl biologic al copilului lor

Lângă noi: O femeie din Suceava este obligată să-i achite daune morale soțului, după ce timp de 16 ani i-a ascuns că nu este tatăl biologic al copilului lor

O femeie din județul Suceava a fost obligată de judecători să-i achite 50.000 de lei daune morale fostului soț, după ce timp de 16 ani i-a ascuns că nu el este tatăl unuia dintre cei doi copii.

Cei doi soți s-au căsătorit în 1991, iar relația lor a fost una aparent bună până în urmă cu zece ani, atunci când femeia a plecat la muncă în străinătate.

Bărbatul a rămas acasă cu cei doi copii, cel mai mare având patru ani.

Întrucât femeia revenea acasă o dată sau de două ori pe an, soțul i-a cerut să se întoarcă în țară, plângându-i-se că îi este greu să crească singur cei doi copii mici. Mai ales că din punct de vedere financiar familia nu o ducea rău.

Femeia a refuzat să se întoarcă, iar în ultimii trei ani, potrivit soțului, nu a mai venit în țară. În urma unor discuții telefonice aprinse, între cei doi soți, pe tema revenirii în țară, bărbatul a amenințat-o cu divorțul, sperând că astfel o va convinge.

Spre surprinderea sa, femeia i-ar fi răspuns că nu o interesează, pentru că ea are o altă relație și că oricum nu este el tatăl copiilor lor.

Pentru că nu a mai fost cale de înțelegere, cei doi soți au divorțat în urma unui proces ce s-a întins pe parcursul a doi ani.

Pentru că spusele femeii cum că nu el ar fi tatăl copiilor l-au pus pe gânduri, soțul a depus o acțiune în instanță pentru a se stabili paternitatea copiilor, iar expertiza medico-legală a arătat că este exclus ca el să fie tatăl biologic al fiului cel mare. 

Cu orgoliul rănit, bărbatul și-a dat în judecată fosta soție, solicitând judecătorilor să o oblige să-i plătească despăgubiri în valoare de 200.000 de lei pentru că a fost mințit timp de 16 ani și ”pentru atingeri aduse afectivului, precum și demnității și onoarei”, scrie StiriSuceava.net.

În fața instanței, femeia le-a spus judecătorilor că soțul său a cunoscut faptul că nu este tatăl copilului.

Ea a mai comunicat că și în comunitatea în care locuiau era de notorietate că a avut relații extraconjugale cu prietenul lui cel mai bun în urmă cu 20 de ani și că din această relație extraconjugală, consumată în perioada în care soțul era detașat cu locul de muncă, a fost conceput fiul cel mare.

Femeia le-a declarat judecătorilor că i-ar fi recunoscut bărbatului despre aventura ei și că după botezul copilului ar fi alungat-o de acasă, însă după puțin timp, acesta a acceptat situația, a iertat-o și a rugat-o să se întoarcă pentru a continua relațiile de căsătorie.

Femeia le-a spus judecătorilor că fostul soț și-a schimbat atitudinea în timpul divorțului pentru că ar fi vrut ca el să rămână cu toată averea dobândită în timpul căsătoriei.

Instanța i-a dat câștig de cauză fostului soțul, arătând că acesta a știut de infidelitatea soției, însă nu și că el nu ar fi tatăl copilului cel mare. Astfel, instanța a obligat-o pe femeie să îi achite fostului soț 50.000 de lei daune morale, mai relatează aceeași sursă.

”Instanța remarcă și că, deși reclamantul anterior s-a comportat ca un bun părinte cu fiul său, acesta din urmă, la aflarea adevărului (că nu-i este fiu), s-a îndepărtat în mod absolut de cel pe care l-a crescut”, se arată în hotărârea motivată luna trecută de magistrații Judecătoriei Suceava.

Decizia Judecătoriei Suceava a fost contestată de amândoi foștii soți, dosarul urmând a fi înaintat Curții de Apel Suceava pentru soluționarea definitivă a litigiului.

Cazul de la Suceava nu este unul singular. În luna mai, Judecătoria Constanța a obligat o altă femeie să-i achite soțului 50.000 de lei daune morale după ce, timp de trei ani, i-a ascuns că nu el este tatăl copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
232

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
110

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
50

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...