La 90 de ani, o bătrână din județ are încă putere să-și îngrijească nepoata bolnavă psihic

La 90 de ani, o bătrână din județ are încă putere să-și îngrijească nepoata bolnavă psihic

La venerabile vârstă de 90 de ani, bunica Ileana Ciobanu, din comuna Românești, județul Botoșani, a devenit îngerul păzitor al nepoatei sale Cristina, care, la numai 30 de ani, suferă de o boală psihică gravă ce îi știrbește discernământul.

Aflată la vârsta la care majoritatea bătrânilor sunt cei care au nevoie de ajutor, bunica Ileana trăiește pentru a asigura îngrijirea zilnică nepoatei sale care, din lipsa tratamentului de care are nevoie, își pierde controlul și devine agresivă. Cu toate că uneori este victima nepoatei sale, bunica Ileana nu renunță la a-și îngriji nepoata și a-i asigura hrana necesară.

Viața bătrânei nu a fost ușoară. Rămasă orfană și crescută la casa de copii, bunica a trecut prin numeroase traume care au marcat-o profund ,dar, în același timp, au pregătit-o pentru viață.

Condițiile în care trăiesc cele două femei par ireale, desprinse parcă din altă epocă. Nu au condițiile minime necesare unui trai decent iar în timpul iernii dorm îmbrăcate cu haine groase pentru a nu îngheța de frig. Cu un venit de doar 700 lei /lună, bani proveniți din pensia bunicii, e foarte greu de a-i gestiona în condițiile în care este nevoită să –i cumpere tratamentul nepoatei, atunci când poate, să se aprovizioneze cu lemne, hrană sau să plătească facturi.

Cu toate acestea, bunica nu se împotrivește voinței lui Dumnezeu și își trăiește  ultimii ani cu speranța că va fi bine.

„Dumnezeu are grijă de noi”, spune cu durere în glas, bunica Ileana împăcată cu destinul crunt pe care l-a trăit cu seninătate.

Familia are nevoie disperată de ajutor iar cel mai mic gest contează enorm în condițiile în care îi lipsește apa potabilă, un argaz unde să-și gătească decent sau un frigider. Lucruri elementare unui trai decent însă lipsa lor oprește uneori  viața în loc.

Cei care pot și vor să ajute o pot face la numărul de telefon 0761.193.111 sau prin intermediul Andreei Ursu, prezentatoarea unui emisiuni umanitare din cadrul unui post local de televiziune, la numărul de telefon 0751.888.007.

 

Spune-ne opinia ta