Copiii cu handicap ar putea avea acces gratuit la „Cornișa”. Facilitate și pentru adulți, în funcție de gravitatea deficiențelor

Copiii cu handicap ar putea avea acces gratuit la „Cornișa”. Facilitate și pentru adulți, în funcție de gravitatea deficiențelor

Persoanele cu handicap, precum și însoțitorii acestora, domiciliați în municipiul Botoșani, ar putea avea, după caz, gratuitate sau reducere la jumătate a biletelor de acces la bazinele Parcului Regional de Agrement „Cornișa”. Proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost depus luni de către viceprimarul Cosmin Andrei.

Mai exact, toți copiii cu handicap, dar și adulții suferind de deficiențe grave vor beneficia de reducere totală, în vreme ce adulții cu handicap mediu sau ușor vor fi scutiți de plata a 50% din valoarea unui bilet de acces.

„Am pregătit o modificare de regulament al Parcului de Agrement „Cornișa” și intenționez să promovez accesul gratuit al acestor persoane, după cum urmează: copilul cu handicap, precum și persoana legală care o însoțește beneficiază de gratuite la biletele de intrare pentru activități de înot sau de recuperare medicală, în afara orelor rezervate pentru alte activități. Adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește, domiciliată în municipiul Botoșani, beneficiază de gratuitate în acest sens. Adultul cu handicap mediu sau ușor beneficiază de 50% reducere la biletele de intrare”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Facilitatea se acordă, însă, pe baza unei cereri depuse în prealabil.

„Persoanele cu handicap sau reprezentanții acestora sunt obligate să depună o cerere cu trei zile înainte, în care să menționeze data stabilită pentru a merge la bazinele de înot, tocmai pentru a nu da peste cap activitatea de acolo, să nu fie o aglomerație. Să anunțe în prealabil și se poate acest lucru. Celelalte prevederi ale regulmentului existent rămân în vigoare”, a mai spus Andrei.

Proiectul intră în dezbatere publică, urmând ca, în funcție de propunerile cetățenilor sau de amendamentele consilierilor, să fie indexat într-o formă pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local.

 

Spune-ne opinia ta