Județul „nemuritorilor” se află chiar în țara noastră: Care este secretul!

În România există județul unde locuitorii ajung la vârste mai mari decât în multe locuri ale lumii. Mulți dintre cei care stau aici de o viață au ajuns la mai bine de un secol.

Este vorba despre județul Vâlcea, care i-a făcut pe mulți să se întrebe ce fac localnicii ce au reușit să ajungă la adânci bătrâneți.

Potrivit Institutului Național de Statistică, Vâlcea este pe locul 1 în România în topul longevității. O zecime dintre cei de aici au mai bine de 80 de ani, în vremea în care speranța de viață din țară este, în medie, de 76,6. Suntem pe locul 3, în topul negativ, la acest capitol.

„Viața cumpătată, fără excese și să nu pui la inimă!”

Totuși, ce se întâmplă în acest loc?

„Viața cumpătată, fără excese și să nu pui la inimă. Și să spui așa: „Doamne, dă-mi putere să accept ceea ce nu-mi place, adică ce nu pot să schimb”, a spus o femei din Vâlcea, despre secretul longevității locului, potrivit Știrile PRO TV.

„Unul dintre elementele care îi leagă pe toți acești oameni care au o vârstă înaintată este fix mișcarea constantă pe care ei o fac, că se ocupă de grădinărit, că merg mult pe jos, că au activitate zilnică ce îi ține în priză, ce le ține organismul sănătos”, a transmis Romulus Oprică, sociolog, în acest context.

Speranța de viață din România nu se compară cu cea din județul Vâlcea

Potrivit datelor Eurostat, oficiul european de statistică, România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană. Media de viață a unui român a fost de 75,3 ani în 2022, în condițiile în care, la nivel de UE, s-a ajuns la aproape 81 de ani.

Pe de altă parte, atât în județul Vâlcea, cât și în întreaga țară, comparativ cu anul 2015, speranța de viață a crescut cu 0,2 ani, de la 75,1 de ani, iar cea a unei femei a ajuns la 79,3 de ani. La nivelul UE, durata medie de viaţă a bărbaţilor a ajuns la 78 de ani în cazul bărbaţilor şi la 83,4 ani în cazul femeilor. Statistic vorbind, femeile trăiesc mai mult decât bărbații.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...

Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

astăzi, 10:44

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la o...